2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Tűz ütött ki a Szent Imre Kórházban - egy ember meghalt

Tűz ütött ki a Szent Imre Kórházban – egy ember meghalt

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a XI. kerületi kórházhoz, ahol megkezdték az oltást és az életmentést – írták.

Vasárnap reggel 07.30 körül tűz ütött ki a Szent Imre kórház A épületének földszintjén, valószínűleg egy műszaki berendezés miatt.

A Blikk információi szerint bár maga a tűz nem volt túl nagy, percek alatt füst borította el az épületet, amely miatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra. A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok. Többen pizsamára felkapott kabátban várták kint, hogy megfékezzék a lángokat.

A gyorsan kiérkező tűzoltók hamar eloltották a tüzet, de a füst még most is betölti az épületet.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt.