2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Záporokkal, viharokkal tör ma ránk a hidegfront

Záporokkal, viharokkal tör ma ránk a hidegfront

Borúsan indul a hét: hétfőn zivatarokkal és záporokkal érkezhet meg a hidegfront.

A hétfői nap során hidegfront vonul át az országon. A Tiszántúlon, a Dél-Alföldön kevesebb lesz a felhő és kisüt a nap; Szegeden, Békéscsabán és Orosházán akár 32-33 fok is lehet.

Máshol – hosszabb szünetekkel ugyan – számíthatunk esőre, záporokra, főleg délután zivatarra, ami miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az ország egyes részein a hőmérséklet is alacsonyabb lesz: a Balaton környéki településeken, illetve Salgótarján környékén 20-21 fok várható.

Késő délután a keleti tájakat is eléri a csapadék, ott intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, eközben északnyugaton kitisztul az idő. Délutántól szinte mindenütt élénk, erős északnyugati szél fúj – számolt be a met.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 34 fok is lehet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Bár nagy kánikulára ne számítsunk ma, tavaink vize kellemes lesz: a Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál pedig 24 fokos.

Éjjel a keleti és déli megyék kivételével felhős lesz az ég, a vastagabb felhőkből pedig az Észak-Dunántúlon, északi határvidéken eső, zápor, helyenként gyenge zivatar is várható. A Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, hajnalban erős lökések is lehetnek. A késő esti 18-25 fokról hajnalra 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet.