2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Vigyázat: több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Vigyázat: több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Mutatjuk, milyen időre számíthat ma és a héten!

A mai időjárás Budapesten a köd feloszlása után derűs, napos és száraz lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 15 fok körül alakul, estére 5 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is túlnyomóan derült, száraz idő várható, a nyugati, délnyugati határ közelében tartósabban megmaradhat a köd, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A légmozgás mérsékelt marad, napközben Sopron és a Fertő környékén megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

A holnapi időjárás először ködös lesz, majd derült, napos időre számíthatunk. Vas, Zala, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a köd miatt. A délkeleti, keleti szél többnyire mérséklet marad, azonban a Dunántúlon időnként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szombaton is először ködös, majd derült, gyengén felhős, száraz időre van kilátás. A délkeleti szél több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Vasárnap hajnalra több helyen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet. A ködfoltok megszűnése után azonban több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul.