2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Megőrült az időjárás: reggel még mínuszokban didergünk, délután már kabát sem kell

Megőrült az időjárás: reggel még mínuszokban didergünk, délután már kabát sem kell

A mai időjárás Budapesten derült és száraz lesz, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. A délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet délután 13-14, estére 6 fok körül alakul.

Az ország többi részén is napos, fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nélkül. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon megvastagodhat a felhőzet. A keleti, délkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-16 fok között alakul, míg estére 0-6 fok közé hűl le a levegő.

A holnapi időjárás alapvetően napos, száraz lesz, hajnalban köd, néhol esetleg réteges felhőzet is képződhet, délelőtt azonban ezek mind feloszlanak. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-16, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között várható.

Csütörtökön gyengén felhős, száraz idő várható. A keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-16, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul – írja a met.hu.

Pénteken az éjszaka képződött köd feloszlása után derült, napos, száraz idő lesz. A délkeleti, keleti irányú légmozgás többnyire gyenge és mérsékelt marad, helyenként azonban megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között várható.