2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Megőrült az időjárás: ma 23 fok is lehet napközben

Megőrült az időjárás: ma 23 fok is lehet napközben

Az Alpokalján akár 23 fok is lehet.

A szakadozott felhőzet délelőtt az északi, északkeleti tájakat is elhagyja, mögötte a nap nagy részében napos idő várható, általában kevés fátyolfelhővel. Estefelé északnyugat felől újabb magasszintű felhősáv érkezik. Csapadék nem lesz.

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon délutántól meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17-21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat. Késő estére 4-15 fok közé hűl le a levegő, a szelesebb nyugati részeken lesz enyhébb az idő – írja a met.hu.

Előrejelzés Budapest térségére szerda éjfélig: a szakadozott felhőzet reggel, délelőtt elvonul, ezt követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Megélénkül a déli szél. Délután 18, késő este 11-12 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól észak, északnyugat felől vastagszik a felhőzet, egyre többfelé beborul az ég és ered el az eső, záporeső. Sokfelé megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik a déli, délnyugati szél. Délutánra jobbára 18-23 fok közé melegedhet fel a levegő.

Pénteken jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, majd a délutáni, esti óráktól észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. A nap első felében több helyen számítani kell esőre, záporra, délután szórványosan, estétől legfeljebb elvétve lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szelet több helyütt erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 6-13 fok között valószínű. A csúcsérték általában 11-17 fok között alakul.

Szombaton a déli országrészt is elhagyja az összefüggő felhőzet. Általában több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is megjelennek. Helyenként előfordulhat zápor, északkeleten a hegyekben nem teljesen kizárt egy-egy hózápor. Az élénk északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban -3, +8, kora délután 10-15 fok valószínű.

Vasárnap hajnalra helyenként köd képződhet, melyek megszűnését követően túlnyomóan napos idő valószínű, főleg északkeleten helyenként gomolyfelhőkkel. Számottevő csapadék nem várható, de északkeleten nem kizárt egy-egy zápor, a hegyekben esetleg hózápor. Helyenként megélénkül az északi, majd délkeleti szél. A hajnali -5,+2 fokról délutánra 10-15 fokig melegszik fel a levegő.