2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Kiadták a figyelmeztetést: szélvihar és eső teszi tönkre a következő napokat

Kiadták a figyelmeztetést: szélvihar és eső teszi tönkre a következő napokat

A szerdai időjárás Budapesten erősen felhős és borult lesz, eső, zápor is várható. A délkeleti szél napközben megélénkül.

A hőmérséklet délután 13-14 fok körül alakul, estére 11 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A keleti, északkeleti megyékben van a legkisebb esély a csapadékra, nyugaton, délnyugaton azonban egyre nagyobb területen gyűlhet össze kiadós mennyiség.

A délkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, majd késő délutántól a légmozgás északira fordul, illetve több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-20 fok között alakul, késő estére 9-15 fok közé hűl le a levegő.

A holnapi időjárás is borult, esős lesz, csupán északkeleten fordulhatnak elő szakadozások, vékonyodások a felhőzetben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van a legkevesebb esély csapadékra. Az északkeleti, északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-20 fok között várható.

Pénteken is marad a túlnyomóan borult idő, északon, északkeleten azonban már elkezd felszakadozni, majd csökkenni a felhőzet. Délen többfelé, északon elvétve alakulhat ki csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12 fok között várható.

Szombaton kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, a nyugati, északnyugati megyékben naposabb, délen, délkeleten azonban felhős, borult időre van kilátás, itt nagy eséllyel fordulhat elő eső, zápor. Az északkeleti, északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időre számíthatunk. A déli, délnyugati országrészben nagy eséllyel várható eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között alakul.