2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Két embert is elgázolt a bedrogozott szlovák: egy 20 éves lány a...

Két embert is elgázolt a bedrogozott szlovák: egy 20 éves lány a helyszínen meghalt

Két család életét tette tönkre egy 35 éves, szlovák állampolgárságú férfi, aki sötét színű terepjárójával két, szabályosan közlekedő biciklist is brutálisan elgázolt hétfőn reggel. Jánossomorján egy alig 20 éves lány, Budai Viktória vesztette életét, a 15 kilométerrel odébb, Mosonmagyaróváron elütött M. László életéért pedig még e sorok megszületésének idején is küzdöttek az orvosok.

Az ámokfutó mindkét helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott, csak órákkal később tudták elfogni a rendőrök. A drogtesztje pozitív lett.

– A lányom fél 4 kor indult el otthonról dolgozni az egyik helyi boltba. A bicikliúton haladt, amikor kilenc házra tőlünk elgázolták. A településen működő térfigyelő kamerákat élőben lehet nézni online, s az édesapja munka közben azon vette észre lányának azt a biciklijét, amit Viki a 20. születésnapjára kapott tőlünk júliusban – emlékezett vissza a Blikknek Budainé Krisztina, az elhunyt lány édesanyja.

Eközben a férjét már hívták a lányuk munkahelyéről, hogy Viki nem ért be, Zoltán pedig éppen ekkor érkezett a baleset helyszínére, ahol a rendőrök már csak a részvétüket tudták neki kifejezni. A családfő ezután hazament, majd felkeltette a feleségét és 7 éves kisfiukat.

– Amikor hét órakor visszamentünk a helyszínre, a lányunk még mindig ott feküdt letakarva. A rendőrök azt mondták, olyan súlyos sérülések érték, hogy szörnyethalt. Nem tudom, így van-e, de szeretném azt hinni, hogy nem szenvedett. Még elbúcsúzni sem tudtunk tőle, oda sem engedtek hozzá. Mindig zenét hallgatott, valószínűleg így volt ez most is, de egy felfestett bicikliúton akkor sem kellett volna elgázolni. A testvére egy órán át zokogott, miután elmondtuk neki, mi történt, de még biztosan nem fogta fel – sírta el magát a 43 éves nő.

Viktóriát a helyi sportegyesület is gyászolja, hiszen régóta kapusa volt a kézilabdacsapatnak. Sőt, másfél hónapja kérésre az édesanyja is beállt közéjük, így az edzésekre is együtt járhattak.

Miután a gázoló megölte a fiatal lányt, továbbhajtott Mosonmagyaróvárra, ahol egy kétgyermekes édesapát tarolt le az ottani bicikliúton 5 óra körül. A 49 éves László éppen a kislányához tekert, hogy elvigye az óvodába.

– A szemtanúk szerint a volt férjem szabályosan közlekedett, amikor a drogos gázoló elütötte. Laci a nagyobbik, 19 éves lányával élt. Ugyan már elváltunk, de reggelente ő szokta vinni óvodába a négyéves lányunkat. Sajnos, súlyos koponyasérülést szenvedett, amely miatt már egy idegsebészeti műtéten is átesett. Emellett eltört a gerince és belső vérzése is keletkezett. Küzdenek az életéért – mesélte a Blikknek megtörten Földi Bea.

Indirekt/Blikk