2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Kapcsolja fel a fűtést: a jövő héten minden éjszaka fagyni fog

Kapcsolja fel a fűtést: a jövő héten minden éjszaka fagyni fog

A ködös reggelek után napos időre kell számítani az elkövetkezendő napokban, azonban az ország némely pontján fagy is lehet a hét elején.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap a ködfoltok, valamint a rétegfelhőzet feloszlása után túlnyomóan napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a vasárnaphoz hasonlóan A ködfoltok feloszlása után gomoly- és átvonuló fátyolfelhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad az északias légmozgás. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Kedden az éjszaka képződő köd gyorsan feloszlik, ezt követően fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Csapadékra nem kell számítani. A déli szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -2 és +7, a maximum 13 és 18 fok között alakul.

Szerdán a hajnali köd után általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadékkal ugyan nem kell számolni, de a déli szél több helyütt megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2 és 10, a délutáni órákban 15 és 20 fok között várható.