2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Eső, szél és hó csap le ránk még ezen a héten

Eső, szél és hó csap le ránk még ezen a héten

Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön felhősen, zivatarokkal indul a nap.

Mai időjárás: a Dunától keletre általában felhősen indul a reggel, kisebb eső, zápor is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor.

A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, csapadék nem valószínű.

A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3-9 fok közé hűl le a levegő.

Budapesten a felhőtakaró napközben lassan szakadozik, gomolyosodik, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is valószínűek. Elsősorban a nap első felében még előfordulhat gyenge, szemerkélő eső. Mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 12, késő este 6-7 fok körül alakul.

Pénteken a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet napközben lassan, fokozatosan feloszlik, és az ország nagyobb részén napos időre van kilátás. Északnyugaton, illetve később délkeleten azonban ezen kívül is számíthatunk felhősebb területekre. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12-17 fok között valószínű – írja a met.hu.

Az Északi-középhegység magasabb csúcsain a hóréteg további néhány centiméteres gyarapodása várható. Csütörtökre virradó éjszaka a szélvédett területeken foltokban átmeneti köd képződhet, Bács-Kiskun megyére pedig elsőfokú vészjelzés lépett életbe a köd miatt.