2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Brutálisan nyakunkba szakad a hideg: a héten már fagyni is fog

Brutálisan nyakunkba szakad a hideg: a héten már fagyni is fog

Az időjárás előrejelzés szerint felhős, borús időre számíthatunk hétfőn.

Mai időjárás: az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Helyenként, elsősorban a déli és a keleti határ közelében lehet számítani többnyire gyenge – előbbi vidékeken néhány helyen időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású – esőre.

Az északnyugatira, északira forduló szél főleg a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű, ám a tartósan borult déli részeken 10 fok alatt maradhat a maximum. Késő estére döntően 5-12 fok közé hűl le a levegő.

Budapesten az előrejelzés szerint sok felhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. A hőmérséklet délután 14, késő este 9-10 fok körül alakul.

Holnapi időjárás: Az összefüggőbb felhőzóna kelet, délkelet felé elhagyja az országot. Napközben felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 10-15 fok között várható.

Szerdán szórványosan számíthatunk záporesőre. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között várható.

Csütörtökön hajnalban általában 0 és plusz 5 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken fagypont alatt alakul a hőmérséklet. A csúcsérték többnyire 8-13 fok között várható.