2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap A héten minden lesz, mint a búcsúban: köd, napsütés és fagy

A héten minden lesz, mint a búcsúban: köd, napsütés és fagy

A hétfői esőzéseket követően napsütéssel teli hétköznapokra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn a déli órákig jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, ám délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében több helyen számítani lehet esőre, záporra. Délutánra a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-13 fok között valószínű. Késő estére 0-7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Reggel ködfoltok előfordulhatnak, amelyek délelőtt megszűnnek. Az északi szél délután északkeletire, keletire fordul, időnként megélénkül. Kora délutánra 8-13 fokra melegszik fel a levegő.

Szerdán az éjszaka képződő ködfoltok nagy része napközben megszűnik, a legtöbb helyen kisüt a nap. A napsütést fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A hőmérsékleti minimumok -3 és +5, a maximumok 7-14 fok között alakulnak.

Csütörtökön az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik, kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A csúcsérték általában 9-15 fok között lesznek, de a tartósabban felhős, párás részeken hidegebb is lehet.

Pénteken az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük azonban ezúttal is megszűnik. Vékony frontális felhősáv vonul északról dél felé, a legtöbb helyen legalább pár órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Hajnalban -3, +5, kora délután 7-13 fok várható.

Szombaton az éjszaka képződő ködfoltok nagy része megszűnik, majd ismét kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérsékleti minimumok -4 és +3 fok között alakulnak, a maximumok 7-12 fok között lesznek.

Vasárnap az éjszakai ködfoltok megszűnése után kisüt a nap, gomolyfelhők képződnek. Helyenként kialakulhat záporeső. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +3, a csúcshőmérséklet 8-13 fok között valószínű.