2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Zámbó Jimmy fia nagyon kiakadt az RTL-re az édesapjáról készült sorozat miatt:...

Zámbó Jimmy fia nagyon kiakadt az RTL-re az édesapjáról készült sorozat miatt: “Becsapva érzem magam”

Zámbó Jimmy középső fia, Szebasztián úgy érzi, becsapta őt az RTL, ugyanis A Király című sorozat nem pont úgy valósult meg, ahogy azt leegyeztette a csatornával.

Nagy népszerűséggel futott a kereskedelmi csatornán az igazságokon és fikciókon alapuló 10 részes sorozat, amely a népszerű énekes, Zámbó Jimmy életét dolgozza fel. A nézők imádják, ám a család több kivetnivalót is talált benne. Először Zámbó Tihamér akadt ki, majd Marietta, most pedig Szebasztián vallotta be, hogy az elkészült mű nem pont olyanra sikeredett, amit megbeszélt a csatornával.

– Az RTL nagyon becsapott engem! Személy szerint becsapva érzem magam. Csak haraggal tudok erről beszélni. Amikor leültünk az asztalhoz, hogy szerződést kössünk, megkérdeztem: méltón fognak megemlékezni apuról? Azt mondták, természetesen, ez a céljuk. Megígérték ezt, azután aláírtuk a szerződést – mesélte.

A férfi ráadásul a forgatókönyvet sem olvasta el. A megjelenés előtt ugyan elküldték Edit asszonynak, de mivel Szebasztián külföldön él, nem tudta elolvasni.

– A sorozatot készítő – hogy úgy mondjam – úriember most nem érti, hogy a Zámbó családból bizonyos tagok miért háborodnak fel, amikor ő hűen ábrázolta édesapámat. Hűen nem ábrázolt ő semmit! A sorozat minősége technikai szempontból elismerésre méltó. Viszont ez a rengeteg hazugság nonszensz, ez több, mint fikció. Azt állítják, ez kell Magyarországnak. A szép, az igazság nem kell! Márpedig az igazság szerintem sokszor izgalmasabb, mint a hazugság – részletezte Jimmy fia a meglátásait.

Krisztián már korábban elmesélte a Blikknek, hogy szerinte milyen volt az édesapjuk, és Szebasztiánnak is megvan róla a véleménye. Jimmy szerinte egy karakán személység volt, aki maximalista volt a munkájával szemben. Ha valaki nem szeretett vele dolgozni, az pedig csak azért lehetett, mert mindennek szupernek kellett lennie, egyszerűen nem lehetett semmiben sem hiba. Ezt a kollégái úgy élték meg a fiú szerint, hogy nehéz volt együtt dolgozni Jimmyvel.

– Nem tudok még egy embert Magyarországon mondani, aki iránt 22 évvel a halála után is ekkora az érdeklődés, akit ennyien szeretnek. A közönsége kiáltotta ki Királynak, nem ő saját magát, mint ahogyan a sorozatban mondják. Apukám soha nem volt beképzelt, ahhoz képest, hogy mennyi mindent elért, a földön maradt. Azt megtanultam tőle, hogy mindegy, mit érsz el, maradj a földön! Ha ilyen gonosz lett volna, mint ahogy a sorozat beállítja, hogy lehet, hogy saját ötletből épített templomot, illetve támogatta több 10 millió forinttal a ’90-es években az árvízkárosult családokat…? – fejtette ki.

Szebasztián – Krisztiánhoz hasonlóan – azt mondja, hogy az édesapja, a sorozatban látottakkal ellentétben, nem volt alkoholista, és imádta a családját.

– Nincs olyan képkocka a sorozatban, ahol ne lenne alkohol a kezében! Én vele ébredtem, vele feküdtem, de a hétköznapokban sosem láttam, hogy ivott volna. A sorozatból az sem jön át, mennyire családcentrikus volt. Azt nem mutatják meg, hogy az egész családért mennyit tett, ahol tudott, segített. Számára az volt a lényeg, hogy boldogok legyünk – nyilatkozta Szebasztián.

Hozzátette: a sorozatban látott karakter csak önmagával foglalkozik, ami nem volt igaz az édesapjára.