2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Ma még enyhe idő lesz, de szükség lehet az esernyőkre

Ma még enyhe idő lesz, de szükség lehet az esernyőkre

Kedden a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk.

Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. Délnyugaton kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7-11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka első felében csökken a felhőzet, majd később alacsony szintű képződhet főként a Dunántúlon és a déli, délkeleti megyékben, másutt inkább gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél az Alpokalján és a keleti megyékben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Fronthatás nem terheli a szervezetünket – írja az OMSZ.