2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Végre megnyugodott Harkányi Endre lelke

Végre megnyugodott Harkányi Endre lelke

A 87 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2015-ben jelentette be, a futó szerepeit végigviszi, de megszakítja kapcsolatát a Vígszínházzal. Harkányi akkor többek között azt sérelmezte, hogy Eszenyi a felére akarta csökkenteni a fizetését, mondván, az évi előírt darabmennyiséget nem teljesítette, ám a volt igazgató vezetői stílusával sem tudott azonosulni.

– Nemcsak velem bánt el, hanem az egyik kolléganőmmel is, akinek egy mondatot kellett volna elmondania a Rómeó és Júliában. Ő remek színésznő, a virágkorát élhetné, de miután visszautasította az egy mondatot, Eszenyi Enikő közölte vele: többé nem vagy a társulatom tagja. Itt most már királynővé avanzsált az igazgató asszony… – nyilatkozta akkor a Hír TV Alinda című műsorában.

A Blikknek elmondta, azóta is fájt a szíve a távozás miatt, ám akkor úgy érezte, nem volt más választása.

– Olyan problémák vetődtek fel akkoriban, amiket nem tudtam elviselni, de a mai napig fájt a szívem, amiért úgy kellett eljönnöm, ahogy. Most mindenesetre sikerült megnyugodnia a lelkemnek. Még az új igazgató, Rudolf Péter sem tudta, hogy elmegyek a társulati ülésre, de aztán egy nagy ölelkezés lett belőle. A kollégáktól is rengeteg szeretetet kaptam, ami jólesett, úgy érzem, sikerült szépen becsuknom az ajtót ennyi év után. Noha nem térek vissza a színpadra, mivel ehhez már öreg vagyok, mindig­ is jó szívvel gondolok a Vígszínházra, és biztos vagyok benne, hogy Rudolf Péter remekül helytáll igazgatóként, a színház pedig újra a virágkorát élhe­ti – búcsúzott Harkányi Endre.

Indirekt/Blikk