KezdőlapCímlapÚjra dolgozik a háziőrizetben lévő Fekete Dávid

Újra dolgozik a háziőrizetben lévő Fekete Dávid

Továbbra is szabadlábon maradhat Fekete Dávid. A Győri Törvényszék jóváhagyta a Járásbíróság döntését, miszerint az énekes otthonában, házi őrizetben várhatja a következő tárgyalást büntetőügyében.

Öt hete helyezték szabadlábra Fekete Dávidot, aki ügyvédje elmondása szerint azóta igyekszik a normális kerékvágásban élni az életét, már amennyire ez a lakhelyelhagyási tilalom és a bokájára szerelt nyomkövető mellett lehetséges.

– Nagyon örült, amikor kiderült, hogy a törvényszék jóváhagyta a járásbíróság döntését, miszerint továbbra is szabadlábon védekezhet. Óriási teher volt ez neki, hogy nem lehetett pontosan tudni, mikor és milyen döntés születik majd, de mi természetesen bíztunk abban, hogy nem kell visszamennie a börtönbe – kezdte a Blikknek dr. Kaposi Gergely, a 320 millió forint összegű csalással gyanúsított Fekete Dávid ügyvédje.

A jogász azt is elárulta, az énekes immár egy hónapja dolgozik, normális állása van, feladatait home office-ból végzi el.

– Otthonról dolgozik Dávid, ám azt egyelőre nem szeretnénk elárulni, pontosan mivel is foglalkozik. Rendes, bejelentett munkahelyről van szó. Mindemellett több, fiatalokat segítő nonprofit szervezettel is kapcsolatban áll, akiknek szintén sokat segít. Ezek vallási kötődésű szervezetek, de Dávid a vallási vezetőjével is rendszeresen tartja a kapcsolatot – tette hozzá az ügyvéd.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Megasztárból megismert énekes a börtönben töltött több mint egy éve alatt egészen elmélyült vallásában. Korábban ügyvédje elárulta, Dávid teológiával is szeretne foglalkozni.

– Rengeteget olvasta a Bibliát a börtönben, és teológiai tanulmányokat is folytatott. Szeretne a hittudománnyal sokkal mélyebben foglalkozni. Sőt, táborokban és rendezvényeken tartana előadásokat fiataloknak, akiknek a saját példáján keresztül mutatná meg, hogyan kezeljék a korán érkező sikert, illetve hogyan kerüljenek közelebb Istenhez – mesélte korábban a Blikknek Kaposi.

Úgy tudni, Dávidnak kintléte alatt ráadásul rendeződött a viszonya volt feleségével, Reginával is, aki két és fél éves ikerfiai, Ádin és Máté édesanyja. A kisfiúk rendszeresen találkoznak az édesapjukkal.

– A gyerekeket a megbeszéltek szerint láthatja Dávid. A minap ráadásul a legnagyobb örömére egy egész hétvégét nála tölthetett a két kisfiú, péntektől vasárnapig az édesapjukkal voltak – mondta Kaposi Gergely, kiemelve, ugyan Dávid nem hagyhatja el a lakást, a család és a barátok rendszeresen látogatják. – A szerettei és a hite tartja benne a lelket, és eltökélt szándéka, hogy visszatér az énekléshez is.

Indirekt/Blikk