2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Teljes titokban temették el Lippai Lászlót

Teljes titokban temették el Lippai Lászlót

Teljes titokban, egy szűk családi körben tartott szertartás során vettek végső búcsút szerdán Lippai Lászlótól – tudta meg a Blikk.

A Madách Színház művésze öt héttel ezelőtt, február 23-án hajnalban hosszú, súlyos betegség után 62 évesen hunyt el. Információink szerint a felesége, Krisztina, a gyerekei, Anna és Levente, valamint a családtagok a színész szülőfalujában, Fényeslitkén élő rokonok, úgy húsz-harminc fő vett részt a búcsúztatón, amely során szerdán örök nyugalomra helyezték Lippai Lászlót.

– Lipit a család kérésére elhamvasztották, nagyon szép, az emlékéhez méltó búcsúztató volt, minden feltűnést kerülve, ahogyan azt mindenki szerette volna a családban. Ugyan Fényeslitkét tartotta szülőfalujának, de Budapesten a szülők mellé temették el. A családja tisztában van vele, hogy sokan kedvelték őt, de a gyászszertartáson magukban a rokonok szerettek volna szűk körben végső búcsút venni tőle – árulta el egy ismerős, aki szerint lehet, sokan furcsának tartják, hogy a kollégái nem lehettek ott a temetőben, de mivel Lippai László élete a színpad volt, a pályatársak a teátrumban búcsúztak el tőle, másfél héttel a titkos temetés előtt.

– A Madách Színház tartott egy búcsúztatót, amelyen mindenki könnyes szemmel, de azért mosolyogva emlékezett egy nagyon jó emberre és köszönt el Lipitől a színpadon, a helyen, amelyet ő a legjobban szeretett. Számos kedves vagy vicces történet előkerült. Hallható volt, hogy tényleg nagyon szerették. Tiszteletben tartották a felesége, Krisztina kérését, hogy ott vegyenek búcsút Lipitől, a gyászszertartást pedig meghagyták a családnak – árulta el a színház egyik munkatársa.

A februárban elhunyt színész életének legfontosabb támasza volt a felesége, a szintén a Madách Színházban dolgozó Krisztina, még akkor is, ha a kapcsolatuk nem volt mindig egyszerű és viharoktól mentes. Lippai tavalyelőtt még szomorúan mesélt lapunknak arról, hogy felesége elhagyta, összeomlott az élete. A művész halála után azonban kiderült, László és Krisztina jó pár hónappal korábban kibékültek, így szerettei az utolsó pillanatig ott voltak mellette.

– Életének utolsó hetét már kórházban töltötte, de amennyire csak lehetett, ott is mellette maradtak a szerettei, fogta a kezét a felesége, Lipike a legnagyobb békében, szeretetben töltötte az utolsó hónapokat, és ez volt a legfontosabb – árulta el akkor a Blikknek az egyik családtag, aki most is hozzátette, Krisztina a férje halála előtt is próbálta magában tartani a fájdalmát, és most is mindent megtesz, hogy Lipire mindenki méltón emlékezzen, a gyászát legbelül éli meg.

Indirekt/Blikk