KezdőlapBelföldHárom hónap börtön kapott a kutyáját bántalmazó nő

Három hónap börtön kapott a kutyáját bántalmazó nő

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 36 éves nőt, aki a vád szerint a múlt hónapban a Jászai Mari téren a 4 hónapos kutyáját nagy nyilvánosság előtt, különböző módon bántalmazta.

A vádlott 2022. február 18-án délután ittasan, a XIII. kerület, Jászai Mari téren tartózkodott, ahol vele volt az akkor 4 hónapos kutyája is. A vád szerint a nő a kutyát indokolatlanul bántalmazni kezdte, a kezében lévő evőpálcikával a kutya fejét, és hátát többször megszurkálta, a kutyát többször megütötte, a kutya fülét megharapta, majd a hozzá közeledni próbáló kutyát többször arrébb rúgta, majd a pórázánál fogva teljes erővel visszarántotta. Ezután a vádlott a kutyát a közeli lépcsőnél, a pórázánál fogva 3-4 lépcsőfok magasságról egy hirtelen mozdulattal lerántotta, amelynek következtében az állat az oldalára esett.

A kutya a bántalmazás közben számos alkalommal fájdalmasan vonyított. A bántalmazás – figyelemmel a módjára, intenzitására – alkalmas volt arra, hogy a kutya sérülést, vagy akár maradandó egészségkárosodást szenvedjen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 36 éves nőt állatkínzás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 90 nap elzárásra ítélte, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. A bíróság továbbá a bántalmazott állatot a vádlottól elkobozta.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.