2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Szívfájdalom: eltemették Jean-Paul Belmondót

Szívfájdalom: eltemették Jean-Paul Belmondót

Ma vettek végső búcsút a legendás színésztől.

Azután, hogy csütörtökön állami gyászszertartáson a párizsi Invalidusok udvarában elbúcsúztatták a 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondót, a mai napon a párizsi Saint-Germain-des-Prés templomban került sor a legendás színész zártkörű, templomi temetésére.

A 11 órakor kezdődő temetésen ott volt Pierre Richard is, aki érkezése után a BFMTV-nek azt mondta, bár nagyon szomorú kollégája halála miatt, egy kicsit mégis boldog, hogy a francia nép ennyire szerette Belmondót és méltó búcsút vett tőle.

Belmondo régi barátja és harcostársa, Alain Delon csütörtökön ugyan nem vett részt a nemzeti tiszteletadáson, de a temetésen természetesen ő is tiszteletét tette. A 85 éves ikon mankóval közlekedett, és fia, Anthony kísérte minden lépését. Alain Delon a barátja halála utáni napon csak annyit tudott mondani, hogy teljesen összetört a tragikus hír hallatán.

Rajtuk kívül a francia filmvilág szinte összes fontos személyisége a templomnál volt, hogy végső búcsút vegyen az egyetlen és igazi Belmondótól.

A színész koporsóját vastaps kíséretében hozták a Saint-Germain-des-Prés templomhoz.

A koporsó ma reggelig az Invalidusok udvarában volt, ahol bárki leróhatta a tiszteletét, ám maga a temetés a templomban már zárt körben zajlott. A templom környékén persze, sok rajongó gyűlt össze, akiknek Jean-Paul Belmondo családja meg is köszönte a megjelenést.

A rajongók a sugárút másik oldalán várakoztak a szertartás végére.

Nem sokkal 12 óra után a Saint-Germain-des-Prés templom harangjai megszólaltak, ezzel pedig véget ért Jean-Paul Belmondo temetése. A szertartáson a hírek szerint megszólalt Muriel Belmondo, a színész húga, illetve unokája, Victor is, aki csütörtökön a nemzeti tiszteletadás alkalmával megható beszédet mondott.

Indirekt/Blikk