2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Borzalmas állapotban van Phil Collins: már a dobverőt sem tudja megfogni

Borzalmas állapotban van Phil Collins: már a dobverőt sem tudja megfogni

A legendás zenész az utolsó turnéjára készül.

A 70 éves Phil Collins és a Genesis 2020 márciusában jelentették be, hogy a The Last Domino? Tour 2021-re keresztelt koncertsorozatukkal újra egyesítik a régi csapatot és ismét együtt zúznak majd a színpadon.

A rajongók milliói által várt eseményt végül a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, de a zenekar áprilisban kijelentette, semmi nem állhat az útjukba, s 14 év után visszatérnek Amerikába, illetve Európában is adnak majd koncerteket.

Ugyan a fent elhangzottak hatalmas örömre adnak okot, az igazság az, hogy a csapat frontembere, Phil Collins egyáltalán nincs jó állapotban, amit a BBC-nek adott interjújában most személyesen is megerősített.

A beszélgetés során Collins elárulta, a frontemberi feladatokat továbbra is ő látja el, egészségügyi problémái miatt azonban a dobok mögé már nem ő, hanem 20 éves fia, Nic ül be a turné során, amely a jelek szerint az utolsó lesz a Genesis történetében.

„Fizikailag egy kissé akadályoztatva vagyok, így komoly kihívások elé nézek, ami nagyon frusztráló, mert szerettem volna együtt játszani a fiammal… Az egyik kezemmel már alig tudom megtartani a dobverőt, így kijelenthetjük, vannak olyan fizikai dolgok, amik az utamban állnak… Mostanra már mindannyian benne vagyunk a korban, és azt hiszem, ezután visszabújunk majd az ágyunkba aludni… Általánosságban rólam mindenképp elmondható, már nem tudom, szeretnék-e még valaha turnézni” – vallotta be őszintén a legendás énekes.

Collins még a 2000-es évek végén szenvedett gerincsérülést, amelyről 2009-ben beszélt először a nyilvánosság előtt.

„A csigolyáim összenyomták a gerincvelőmet a dobolási pozícióm miatt. Ezt az évekig tartó zenélés okozta. Még a dobverőket sem tudom rendesen tartani anélkül, hogy ne éreznék fájdalmat. Volt idő, hogy a kezemhez ragasztottam őket, hogy egyáltalán tudjak játszani” – nyilatkozta akkoriban a zenész.

Indirekt/Blikk