2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Szeretnek Eszenyivel dolgozni a kecskeméti színházban

Szeretnek Eszenyivel dolgozni a kecskeméti színházban

A jelek szerint sokat alakított Eszenyi Enikő munkamódszerén és stílusán a körülötte kialakult botrány. A művésznőt több mint egy éve menesztette a Vígszínház éléről a fővárosi önkormányzat, miután a színészek, alkalmazottak panaszt tettek az őket ért megaláztatások miatt. A színész-rendező egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, szülővárosába, majd külföldre vonult el dolgozni, legutóbb pedig a Kecskeméti Nemzeti Színházban kapott munkát. A vidéki teátrum igazgatója lapunknak elárulta, milyen a próbák hangulata.

– Csodálatos a próbafolyamat, szó sincs feszültségről. Enikő nagyon felkészült, harmonikusan telik a munka, mindenki szeret vele dolgozni. Nagy boldogság ez nekem – újságolta mosolyogva Cseke Péter, hozzátéve: a darabot januártól láthatják a nézők.

Eszenyit tavaly közvetlenül a vígszínházi igazgatóválasztás előtt vádolta meg több korábbi és akkori munkatársa agresszív viselkedéssel. Ahogy a Blikk korábban beszámolt róla, Cseke Péter és a Kecskeméti Nemzeti Színház vezetősége a nyár elején bizalmat szavazott a rendezőnek, így az teátrum igazgatója felkérte, hogy rendezze meg a Cirkuszhercegnő című darabot.

Indirekt/Blikk