2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Sváby András két oltása ellenére koronavírusos lett

Sváby András két oltása ellenére koronavírusos lett

Sváby András vasárnap este még kitűnő egészségi állapotban vezette a Heti Napló című műsort, ma reggel viszont már rosszul érezte magát, ezért csinált egy tesztet, ami pozitív lett. A tévés nem érzi jól magát, nem érez ízeket, rázza a hideg, köhög és fáj a feje.

„Megmondom őszintén, többet vártam az oltásoktól, de remélem, hogy megvéd a súlyosabb tünetektől. (…) A környezetemmel ellentétben eddig megúsztam a betegséget, de most már tudom, milyen kiszolgáltatottságérzést okoz ez a vírus. Mindenki vigyázzon magára, és lehetőség szerint kerülje el a tömeget” – mondta a naphíre.hu -nak az ATV műsorvezetője, aki hétvégén az előválasztással foglalkozó adást vezette volna, így különösen szomorú, hogy épp most kapta el a vírust.

Sváby András korábban utánajárt, hogy mennyire védi a kínai vakcina, amit kapott. A vizsgálatokat egy magánkórházban végeztette el, és nem csupán arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében. Azt is megnézette, hogy a szervezetében lévő bonyolult védekező mechanizmus laboratóriumi körülmények között le tudja-e győzni az eddig ismert vírusvariánsokat, azaz a mutánsokat is.

Azt az első vizsgálat is megmutatta, hogy a kínai oltás után Sváby Andrásnál a megfelelőnél több ellenanyag termelődött. A további vizsgálatokból az is kiderült, hogy mind az eredeti vuhani, mind pedig a brit mutáns koronavírus Magyarországon izolált változataival szemben jelentős gátló hatást mutat a vizsgálat.