2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Súlyos anorexiájáról vallott Köllő Babett

Súlyos anorexiájáról vallott Köllő Babett

Súlyos anorexiájáról és testképzavaráról vallott Köllő Babett. A műsorvezető táncosnak készült, amikor elkezdődtek a problémái: rengeteg hashajtó készítményt szedett és csontsoványra fogyott. Ám arról beszélt Hajdú Péternek, hogy még ekkor sem volt elégedett magával.

Babett ekkor 14 esztendős volt, és úgy érezte, nem állja ki az összehasonlítást a balett-táncosokkal. Szinte belehajszolta magát az anorexiába, mindent megtett, hogy egyre soványabb és soványabb legyen.

– Felvettek Pécsre a művészeti szakközépbe, tánc tagozatra. Átlagos csaj voltam, a mostani magasságom mellett negyvenhét-negyvennyolc kiló. Láttam a balett-táncosokat, hogy mindenki nagyon vékony, ezért elkezdtem diétázni. Egyszerűen nem fogtam fel, hogy hogyan nézek ki, de az anorexiának az a lényege, hogy testképzavarod van, tehát ha belenézel a tükörbe, sokkal nagyobb darabnak látod magad – magyarázta Babett Hajdúnak az adás felvételén, amely pénteken este 19 órától lesz elérhető a Frizbi TV YouTube-csatornáján. – 39 kilogrammra fogytam le… viszonyításképpen most vagyok 56 kiló ezzel a magassággal. Nem hánytattam magam, mert az nem ment. Hashajtós lány voltam… Irdatlan mennyiségű hashajtó tablettát szedtem be, illetve rengeteg hashajtó hatású teafűkeveréket ittam.

A helyzetből Babett nehezen szabadult, a szülei és a szerelme segítségére is szüksége volt.

– Anyuék szerencsére hamar észrevették ezt, beszéltek a tanárokkal, majd elkezdtek titokban étvágygerjesztőket keverni a kajámba. Aztán jött a szerelem az életembe… és nekem ez oldotta meg a problémát – mesélte a műsorvezető.

Babett az akkori párjával való kapcsolata alatt határozta el azt is, hogy plasztikáztatja a melleit, mivel a vékonysága miatt nem érezte elég nőiesnek magát.

– Amikor belenéztem a tükörbe, és láttam, hogy nincs mellem, elsírtam magam. A mélypont az volt, amikor az akkori barátommal megnéztünk egy Pamela Anderson-filmet, amelyben Pamela egy latex overallban, lehúzott cipzárral bombasztikusan nézett ki. Akkor elhatároztam, hogy úgy szeretnék kinézni, ahogy ő. A húszas éveim elején lett mellem úgy, hogy elmentem és vettem – mesélte Babett, aki azt is elárulta, hogy az évekig túlzásba vitt hashajtózás miatt a szervezete olyan szinten hozzászokott a tablettákhoz, hogy szülés után a kórházban ezzel hiába próbálkoztak nála. – Jeleztem, hogy ez nekem nem fog használni, mert levélszámra szedtem régen. Adtak később kúpot is, az sem használt, végül lementem a büfébe egy dupla presszókávéért, ami megtette a hatását, így végre hazamehettünk a lányommal – emlékezett vissza Köllő Babett, aki 44 évesen is igyekszik formában tartani magát: heti 3-4 alkalommal edz, leginkább ez fogyasztja.