KezdőlapCímlapSoha többé nem tér vissza Puskás Peti az X-Faktorba

Soha többé nem tér vissza Puskás Peti az X-Faktorba

Puskás Peti váratlan bejelentést tett a közösségi oldalán. Innentől kezdve véget ért karrierje az X-Faktorban, fontosabb feladatokat kell ellátnia. Azt is elárulta, miért lépett ki az öccse a zenekarukból.

Ahogy arról tegnap a Blikk is beszámolt, az X-Faktor 12. évadában számos változás várható. A zsűri kilétét illetően kiderült, hogy ByeAlex, Herceg Erika és Puskás Peti sem térnek vissza a mentori székbe, egyedül Gáspár Laci vállalta a felkérést az eddig megszokott négyesből, így őt idén is láthatják majd a tehetségkutatóban a nézők. A hírre Peti is reagált a közösségi oldalán és hosszú videóban fejtette ki, hogy miért lépett vissza a feladattól. Elmondása szerint 180 fokos fordulatot vett az élete mind magánéleti szinten, mind a zenei karrierjében, így őt már nagy valószínűséggel soha többé nem látják az X-Faktor zsűrijeként a rajongók, számára lezárult egy korszak.

„Furcsa kimondani, de nem lesz X-Faktor számomra, az én mentorkodásom véget ért. 2016-ban kezdtem, nyolc évvel ezelőtt, hat évadot ültem az X-Faktor mentori székében. Egészen fantasztikus élményeket éltem át, csodálatos szakasza az életemnek, talán az egyik legkiemelkedőbb szakasza. Megismertem a feleségemet, a szerelmemet, a gyermekem anyját, úgyhogy rengeteg örömöt okozott nekem az X-Faktor. De hát apuka lettem, van egy féléves gyerekem, azt gondolom, hogy az életemben rengeteg minden változott” – kezdte kifejteni érzelmesen az énekes.

Peti úgy véli, a tehetségkutató fél éven keresztül egy teljes embert kíván, viszont van egy kisbabája, aki szintén ugyanezt igényli. Édesapaként szeretne jelen lenni minden fontos momentumnál, ezért tartotta fontosnak a döntését.

Úgy egyeztünk meg, hogy az X-Faktor számomra véget ért. Átadom a stafétabotot, és elindulok egy másik irányba. (…) Még egy nagy változás történt, hiszen amikor kezdtük az X-Faktort a Biebers egy kezdő, berobbanó zenekar volt, 10 évvel ezelőtt alakult meg maga a zenekar, öcsémmel együtt kezdtünk, de ő most úgy döntött, hogy leteszi a lantot, kivált a zenekarból. Ez óriási változás a zenekar életében, ketten voltunk az alaptagok, ez a kettőnk zenekara volt, a tesó zenekar…
– részletezte Puskás Dani kilépésével kapcsolatosan, aki programozóként fog tovább dolgozni.

Peti elmondása szerint nem haragszik az öccsére, nem szül feszültséget kettejük között, örül annak, hogy olyan dolgot csinál, amit szeret. Azonban nem csak Dani hagyta ott az együttest, hanem a Biebers teljes egésze megújult, amit már régóta tervezett a frontember, ugyanis felfrissülést, új energiákat akart.

„Egy idő után megszokják az emberek egymást, belefásulnak, egyszerűen már nincs meg az az izgalma. Én a Bieberst imádom, rengeteg munkát tettünk bele, rengeteg eredményt értünk el, rengeteg örömöt okozott nekem, és úgy éreztem, nem hagyhatom abba, ezért tagcserék voltak a zenekarban. Fájó szívvel, nehéz volt, de elváltak az útjaink Marcival, Bencével, Norbival, Andrissal. A stábban is és a zenekarban is hatalmas változások voltak, új tagjaink lettek” – ecsetelte a Facebook-videójában az apuka, aki Danit semmiképpen sem szeretné helyettesíteni, viszont ezentúl Latyák Bencével, Kovács Palival – korábbi X-Faktorosokkal –, Somodi Áronnal, illetve Gálos Ádámmal, az Intim Torna Illegál egykori dobosával dolgozik tovább. Az énekes még a posztja leírásába hozzáfűzte:

„Köszönöm nektek a közös zenekari élményt, a barátságotokat és hogy ennyi munkát és tehetséget tettetek bele az én kis álmomba! Danikám! Testvéredként pedig nincs fontosabb mint hogy boldognak lássalak és én most úgy látom a legjobb döntést hoztad Úgyhogy köszi nektek, a fantasztikus stábnak, a mentoráltjaimnak, a mentortársaimnak a közös melót! Sok sikert az újaknak és kívánok annyi sikert (bár a 40szàzalék közeli, sőt fölötti nézettségünk azért kihívás lesz) és örömöt mint amit mi éltünk át. Hamarosan pedig találkozunk a megújult Biebers koncerteken és az RTL képernyőjén!” – zárta sorait.