KezdőlapCímlapSchobert Norbi: ez volt Gesztesi Karcsi és fia, Márkó közös titka

Schobert Norbi: ez volt Gesztesi Karcsi és fia, Márkó közös titka

Norbit külföldön érte utol a népszerű színész halálhíre. Ahogy hazaért, 10 szál sárga rózsával sietett hozzá a budakalászi temetőbe.

– Év végén elkísértem Rékát a Maldív-szigetekre, az alakreform táborába. Ott hallottam, hogy meghalt Gesztesi Karcsi – mondta az Indirektnek Norbi. – Leellenőriztem a neten a hírt, és nagyon rosszul éreztem magam. A kisfiam, Norbika és Lara zokogni kezdett, nagyon szerették Karcsit. Éjjel belenéztem a Shrekbe, amint meghallottam Karcsi hangját, én is elsírtam magam. Hiszen barátok voltunk. Az elutazásom előtt azzal keresett, hogy segítsek, a fiával, Márkóval le akar fogyni. Nagy dobásra készült, a hős Hunyadi Jánost akarta megfilmesíteni. Márkó lett volna a fiatal Hunyadi, ő pedig az idősebb. Ez volt a ő legféltettebb, közös titkuk.

– Döcögősen ment az időpont egyeztetés, Karcsi az utolsó üzenetében azt írta: nem hívtál, haver. Eszembe jutottak a közös emlékek, amikor felkért, hogy a Mokkában élő adásban kérjem meg neki Liptai Claudia kezét. Hogy gyakran átjártam hozzá, olyankor zongorázott, csülköt sütött nekem, meg libamájat. Megviselt Karcsi halála, tudom, nem az én felelősségem, hiszen hosszú folyamat végén jutott ide. De amíg élek, bennem marad, hogy talán megmenthettem volna a barátomat.”

Amikor Norbi a táborból hazaért, a barátját már eltemették. Az első dolga az volt, hogy kiment Budakalászra, a virágosnál vett 10 szál sárga rózsát. Kérte az árust, ne vágja le a szárát, ne is csomagolja be. Mire az árus megkérdezte: Gesztesi Karcsihoz mész? Norbi felhívta telefonon Hajdú Pétert, aki elirányította őt a színész sírjához.

– Megrázó volt látnom a síron Karcsi napszemüvegét, a fotóit, a Shrek figurát. Egyedül voltam a temetőben, leraktam a rózsacsokrot és csendben annyit mondtam: isten veled, drága Karcsikám!