KezdőlapBelföldMagyar házaspár nyerte az Arany Pierrot-díjat

Magyar házaspár nyerte az Arany Pierrot-díjat

Fiatal artista házaspár, ifj. Richter József és Merrylu Richter az egyik legfontosabb díjat a nemrég véget ért Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztválon.

A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díját és a magyar cirkuszigazgatók arany fokozatú díját egy olyan mutatványért kapták, amelyben balettprodukciót mutattak be lóháton. Az előadás alatt két ló vágtatott egymást mellett körbe-körbe a porondon, ifj. Richter József a lovak hátán állt, közben a feleségét a hátán tartotta. Korábbi produkcióik alatt gyeplővel irányították az állatokat, de a férfi ezúttal szabadon állt a lovak hátán – hangzott el a műsorban.

A fesztiválon neves cirkuszigazgatók pontozták a szakmai tudást. A neves kanadai Cirque du Soleil cirkusz igazgatója azon véleményének adott hangot, miszerint Magyarország lett a megújuló cirkuszművészet motorja.

A gálán a Newcomer Show fiatal magyar tehetségeit is kitüntették: aranyérmet nyert Varga Rikó Roberto, ezüsttel jutalmazták a High5 triót (képünkön), Russnak Regina pedig bronzérmet kapott.