2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Schobert Norbi üzenete: ezt tanulta a betegségéből

Schobert Norbi üzenete: ezt tanulta a betegségéből

Schobert Norbi strokja után azokra az emberekre gondolt, akik A Konyhafőnök VIP stúdiójában nyújtott teljesítményéből merítenek majd erőt.

Schobert Norbi augusztusban kapott sztrókot, pont akkor, mikor az RTL Klub gasztro reality műsorában forgatott. A fitneszguru a az eheti, szerdai adásban tért vissza a konyhába a betegsége után.

Norbi több mint egy hetet nem volt a versenyben, ám a stáb és a szereplők „bevártak”, így ott tudta folytatni, ahol abbahagyta. A fitnesz guru azonban most Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a visszatéréssel kapcsolatban, valamint azt is elárulta, hogy ezt mit tanított neki a betegség.

Felállni! Továbbmenni! Győzni! – ezt tanította nekem a betegségem. És bár tartottam a kudarctól, miközben szeretett feleségem és csodálatos gyermekeim aggódó szavai nyugalomra intettek, a döntésem meghozatalában mindvégig azokra az emberekre gondoltam, akik olykor torokszorító történeteikkel fordultak hozzám segítségért. Kiszolgáltatott sorsú emberek, akik jóval nagyobb terhet viselnek annál, mint amit rám kirótt az élet. Küzdelmes, fájdalommal teli életutak, amikben nincs meg az anyagi biztonság, de sokszor még a szerető család jelentette otthon melege sem. Ha feladtam volna, szégyenem a sírig kísér. Többé nem tudtam volna a tükörbe nézni, de arra sem lett volna erőm, hogy tanácsot adjak azoknak, akik még mindig kilóikkal terhesen élik az életüket. A kórházban fekve jöttem rá, hogy ez a történet valójában nem rólam szól. Hogy a feladatom túlmutat személyes sorsom jobbátételén. Hogy csak csepp vagyok a tengerben, és ha nem szolgálom a nagy egészet, az élet kivet magából– olvasható a bejegyzésében.

Majd azzal folytatta, amikor rákérdeztek, tudja e folytatni, hogy nem magára, hanem azokra az emberekre gondolt, akiknek erőt adhat. Aztán a stroke utáni első galériára lépéskor ismerte fel a felelősségét is.

Amikor az RTL vezetői rákérdeztek, tudom e folytatni, lesz-e hozzá elég lelki és testi erőm, egyáltalán fel akarom e venni ott a fonalat, ahol a stroke előtt abbahagytam, azokra az emberekre gondoltam, akik a stúdióban nyújtott teljesítményemből merítenek majd erőt. Amikor pedig a stroke után elsőként léphettem fel a galériára, ezek az emberek mindannyian ott álltak mellettem. Ekkor tudatosult bennem, hogy micsoda felelősségem van a társadalom irányába, és ekkor értettem meg, hogy a küldetésem célja: erőt mutatni mindazoknak, akik reményvesztett helyzetünkben már a megadáson gondolkodnak. Minden győzelem, amit a stúdióban aratok, azoknak a sikere is, akik velem együtt álltak fel egy betegségből. Előttük tisztelgek ezzel a bejegyzéssel – tette hozzá Norbi.

Indirekt/Blikk