2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Rossz hír: kórházban ünnepli 75 születésnapját Maros Gábor

Rossz hír: kórházban ünnepli 75 születésnapját Maros Gábor

Maros Gábor ma lett 75 éves, ám a születésnapját nem töltheti otthon imádott feleségével. Lapunk ugyanis úgy tudja, a színművész-operaénekes egy ideje gyengélkedik, s jelenleg is kórházi kezelésre szorul. Barátai és kollégái semmit nem tudnak az állapotáról, de nagyon aggódnak érte.

A Blikk a születésnapja alkalmából szerette volna felköszönteni a színművészt, ám a telefonját felesége vette fel, aki érdeklődésünkre elmondta, sajnos, nem tudja a férjét adni, majd bontotta is a vonalat. Ezután Maros barátainál és kollégáinál érdeklődtünk, akiktől úgy értesültünk, a színészt egy ideje kórházban kezelik.

– Sajnos, nem sok mindent tudok róla, csak annyit, hogy nincs jól, hetek óta kórházban van – mesélte lapunknak a színész egyik kollégája. – Nem tudjuk, hol fekszik és pontosan mi a baja, pedig szívesen meglátogatnánk. A telefonját a felesége kezeli, de ő sem túlzottan közlékeny, csak annyit mond, hogy gyengélkedik, ezért szorul orvosi kezelésre. Úgy tudom, a tavalyi sztrókja után teljesen felépült, de aztán ki tudja, mi lehet a gond…

Maros ugyanis bő egy évvel ezelőtt sztrókot kapott. Mint korábban megírtuk, a népszerű művész egyik pofont a másik után kapta. Éveken keresztül komoly anyagi gondjai voltak, hiszen egy színház vagy társulat sem alkalmazta, így 61 ezer forintos nyugdíjából próbált megélni. Ám tavaly, hét év után, sikerült eladnia a házát, ezzel kilábalt a gödörből, de magánéleti gondjai is adódtak, aztán sztrókot kapott. Végül a házaspár ismét egymásra talált, majd a színész egészsége is helyrejött.

– Már teljesen jól vagyok, nem maradt vissza semmilyen tünet. Rendesen beszélek, tudok járni, ennél nagyobb ajándék nincs is számomra. Az egészség a legfontosabb, s sztrók pedig ráébresztett, mennyire törékeny az emberi élet – nyilatkozta egy éve lapunknak Maros, akinek most ismét problémái adódhattak.

Jó barátjánál, Tordai Terinél is érdeklődtünk, de ő sem tudott sokat Gáborról.

– Egy ideje már nem beszéltem vele, nem is tudtam arról, hogy beteg, de ezúton szeretnék neki jó egészséget és mihamarabbi gyógyulást kívánni! Igazán tehetséges színész, rengeteget dolgoztunk együtt, és bízom benne, hogy erre a jövőben is lesz még alkalmunk – fogalmazott az Újszínház művésze.

Gór Nagy Mária – akivel régen szintén jó kapcsolatban álltak – jó ideje nem hallott semmit Marosról.

– Régóta nem találkoztunk vagy beszéltünk. Azt se tudom, mi lehet vele, a közös barátaink sem tudnak róla semmit. Teljesen eltűnt – zárta rövidre a színésznő.

Indirekt/Blikk