2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Döbbenet: Puzsér most Tóth Gabit gyalázza

Döbbenet: Puzsér most Tóth Gabit gyalázza

Puzsér Róbert új áldozata Tóth Gabi lett. Az ország kritikusa kegyetlenül beleállt az énekesnőbe. Az sem érdekli, hogy egy édesanyába rúg bele.

Néhány napja debütált a YouTube-on Tóth Gabi Az én szívem című dala, ami óriási visszahangot váltott ki nemcsak a civilek, de a hírességek körében is. A legtöbben nem tudják hova tenni ezt a hirtelen stílusváltást és – ahogy sokan fogalmaznak – magyarkodást.

Puzsér Róbert se tudta megállni, hogy ne álljon bele az énekesnőbe. Az ország kritikusa ezúttal Tóth Gabit szemelte ki magának, mint áldozat, és úgy megalázta őt, ahogy eddig még senkit. Puzsér szavait változtatás nélkül közöljük.

“A nemzeti együttműködés rendszere úgy igazol kulturális szereplőket, ahogy a Real Madrid labdarúgókat.

Legfrissebb szerzeményük, Tóth Gabi kapásból be is jelentkezett a Kossuth-díjra egy országimázs-reklámfilm élményét keltő zenés videóval. Ritkán látni nyilvánosan ennyire hazug giccset – nehéz eldönteni, mi a hamisabb: a bulvárhisztérika Tóth Gabi népviseletben, szolid, keresztény parasztlány képében, amint barátságosan köszönti az ismerős plébánost; vagy az őt körülvevő közeg, mely mintha nem is Magyarország, hanem egy nyugat-európai skanzen lenne, ahonnan süt a liechtensteini jólét. Nem is tudja eldönteni a magyar ember, hogy mire ne ismerjen rá: a kereskedelmi tévékben parádozó és arcoskodó, szégyentelen celebre, aki Orbán Viktor kultúrharcának megfelelő jelmezt öltött; vagy arra az országra, ahol tömegcikk a nélkülözés, de hiánycikk a közbiztonság, az egészség, a korrekt bér és a nívós oktatás. Ezúttal azonban koncentráljunk arra, hogy hófehér az abrosz, ropogós a kenyér, illatos a sajt, ízletes a parasztkolbász, zamatos a bor, és jókedvűen ropják a néptáncosok, hisz ünnep van a Kárpát-medencében: a rendszer a magyarság nem csekélyebb igazodási pontját vásárolta fel, mint Tóth Gabit.

Kicsoda ez a Tóth Gabi? Egyszer Soroksári úti prostituáltnak öltözik, aztán meg etno-hímzéses, Váci utcai szuvenírbabának. Egyszer, csak egyetlenegyszer nem bírna esetleg normálisan felöltözni, ahogy a hétköznapi magyarok teszik? A gyalázatceleb, a médiahisztérika, a Való Világ és az Éjjel-Nappal Budapest című hulladékreality műsorok hangja többé nem éri be a nyilvánossággal, a jó ízléssel és a kultúrával – már a Krisztushoz való megtérést is meg kell gyaláznia.

Ez volna a megtérés? Leveszed a kurvás szerkódat, felveszed a rakott szoknyát, és mehetsz is Sztárban Sztározni Jocival meg Majkával? Ezt vállalták a mártírok? Ez történt Pál apostollal a damaszkuszi úton? Értem én, hogy Tóth Gabi úgy érzi, valóban megtért, és igaza is van – csakhogy Orbán Viktor lábához tért meg. Persze ez is valami, csak nem kéne belekeverni a Jézus Krisztust.

Amennyire szégyentelenül és feltétel nélkül kiszolgálta az RTL producereit, Tóth Gabi most ugyanazzal a konzisztenciátlan szervilizmusssal hajtja alá teljes lényét az Orbán-rendszer identitáspolitikai elvárásainak. A magyar közélet pedig már ott tart, hogy nem szabad nevén nevezni ezt a szélhámosságot, nem szabad kijelenteni, hogy a hazugság bűze árad a rakott szoknya alól, nem szabad észervenni, hogy Tóth Gabi nagyjából úgy megtért keresztény, ahogy Baukó Éva zaklatott úrinő, mert a szolgamédia romlott és cinikus véleménypribékjei teljes fegyverzetükkel és gyűlöletükkel vetik rá magukat arra, aki a kereskedelmi mainstreamet széltében-hosszában telerikácsoló celeb „hazatérésének” hitelét kétségbe vonni merészeli.

Nem számít nekik, hogy mennyi igazság van emögött a médiaélmény mögött, csakis az érdekli őket, hogy egy nap majd egyedül ők írják a valóságot Magyarországon. Ennek próbája az, hogy Tóth Gabiból Mária Magdolnát hamisítanak. Akkora vállalás ez, hogy jogosan érzik: ha ez a hazugságuk működik, minden más is működni fog.

Indirekt/promotions.hu