2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Címlap Pszichológushoz küldené Schobert Norbit a felesége

Pszichológushoz küldené Schobert Norbit a felesége

Többször állt szemtől szemben a halállal, számos alkalommal kellett elviselni negatív kommentcunamit, és örökösen elégedetlen önmagával Schobert Norbert.

Mindezt lelkileg feldolgozni keveseknek sikerül egyedül, talán éppen ezért lehet, hogy a fitneszguru felesége, Rubint Réka óriási hangsúlyt fektet férje lelki támoigatására is. Norbi azonban eddig nem állt kötélnek, csak „áttételesen” fogadott el segítséget, még akkor is, ha tisztában van a lélekbúvár szakértő foglalkozásainak előnyeivel.

– Nem mentem, pedig rám férne… Réka mindig el akar küldeni – árulta el az üzletember Fenyő Iván Rádcsörgök című Instagram-beszélgetésében, majd meg is magyarázta, hogy alapvetően a félelem az, amely miatt nem teszi meg ezt a lépést.

– Nem tudok megnyílni a legmélyebb titkaimról egy vadidegennek. Ha megosztom mással a titkaimat, akkor kiszolgáltatottá válok – tette hozzá Schobert Norbert, bár azt ő sem tagadta, hogy lenne mit feldolgoznia.

– Állandóan szorongok, félek attól, hogy elvesztek mindent. Az első edzésem óta rettegek attól, hogy bemegyek egy terembe edzést tartani és nem lesz ott senki. Győlölöm, ha utálnak. Egy-két alkalommal elmentem Réka légzésterapeutájához, de többször nem, pedig rám férne – vallotta be a beszélgetésben az üzletember, aki az elmúlt 12 évben számos nehéz pillanatot kellett átéljen.

Tavaly augusztusban a szokásos reggeli futásából hazaérvén sztrókot kapott, azonnal műteni kellett. Alig fél évvel korábban az egész családnak végig kellett néznie, amint Rubint Réka édesanyja elhunyt egy családi ebéd után és ez bizony Schobert Norbertet is megviselte. Főleg azért, mert előjöhettek a tizenkét évvel korábbi emlékek, amikor életmentő szívműtétet kellett elvégezni rajta. Nem véletlen, hogy Rubint Réka úgy érzi, a férjének is szüksége lenne terápiára, hiszen neki 20 éve egy légzésterapeuta, Kata segít „túlélni” a kemény helyzeteket.

– Minden embernek szüksége lenne egy segítőre, méghozzá azért, hogy azt az életutat, amit kaptunk, úgy járhassuk végig, hogy folyamatosan fejlődünk – magyarázta lapunknak Réka. – Norbi egy-két alkalommal volt Katánál, viszont ehhez két ember kell, hinnie kell abban, hogy segíteni tud. Tudom, hogy azt állítja, nem nyitott az ilyesmire, de úgy látom, minden olyan tudásomra fogékony, amit magamba szívtam Kata által.

Réka már húsz évvel ezelőtt említette Katának, hogy örülne, ha Norbi is járna hozzá, de a terapeuta úgy vélte, ő erre még nem áll készen, bár Réka közvetítésével tud segíteni.