2022.11.26
Virág
Kezdőlap Címlap Paudits Béla azt hitte Zámbó Jimmyről, hogy nő

Paudits Béla azt hitte Zámbó Jimmyről, hogy nő

A színész fedezte fel Jimmyt, akihez fogható énekes azóta sincs Magyarországon.

– Ismertem Zámbó Jimmyt akkor, amikor még nem volt sztár, sőt, igazából én fedeztem fel. A Lenin körút és a Majakovszkij utca sarkán üzemeltettem egy bárt, oda kellett egy zenekar. Adtak egy tippet, hogy menjek a Népstadion mellé egy kocsmába, ott van egy félelmetesen jó banda. Tetszett, meghívtam őket hozzánk, a Halló bárba, de közben a nejem is hozott egy együttest. Ki ez a nő? – kérdeztem, a furcsán kinéző Jimmyre pillantván. Én se voltam egy szépfiú, tegyük hozzá…. Ez nem nő, ez egy férfi” – mondta a feleségem – mesélte még korábban az originak a színész.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Miután meghallották Zámbó Jimmy énekhangját, megállapodtak, hogy az együttese nem kell, de rá szükség van a bárban. Paudits szerint Zámbónak nagy sikere volt, imádták, amikor egymaga zongorázott és énekelt, akkor szinte nem akarták elengedni a vendégek. Amikor meghívta valaki egy konyakra (ami minden este többször előfordult), akkor Jimmy “kamuba” kapta meg, azaz teát vittek ki neki, míg a vendégnek kiszámlázták a drága italt. Zámbó ezért is kapta a legmagasabb gázsit a helyen. Paudits szerint a későbbi, pisztollyal járó, alvilági imidzs akkor még nem volt jellemző Jimmyre. “Csodálatos dolgokat művelt, de a nővére elvitte később máshová zenélni. Aranyos fickónak ismertem meg, aki imádta a feleségét, családját. Halála után persze mindenki azzal dicsekedett, hogy jó barátja volt!” – tette hozzá.

A sors furcsa fintora, hogy sajnos már egyikük sem él. Paudits Bélát már életében elfeledte a szakma, míg Jimmy dalaiért halála után is imnádják a rajongók.

Indirekt/Origo