2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Pásztor Erzsi ezért nem megy el Csűrös Karola temetésére

Pásztor Erzsi ezért nem megy el Csűrös Karola temetésére

Megtudta a Blikk: december 7-én kísérik utolsó útjára Csűrös Karolát, akinek halálhírét múlt szerdán jelentették be. A színésznő nem sokkal 85. születésnapja után hunyt el, a halál álmában érte.

A Madách Színház, amelynek ötven évig volt tagja, saját halottjának tekinti Csűröst, és a teátrum a legjobb barátnőjét, Pásztor Erzsit kérte fel, hogy mondjon beszédet a temetésen. Ám a Jászai Mari-díjas színésznő nemet mondott, sőt azt mondja, magán a búcsúztatón sem vesz részt.

– Bár felkértek a beszédre, nem vállalom. Egy mondatot sem tudnék sírás nélkül elmondani, annyira magam alatt vagyok – magyarázta a Blikknek a könnyeivel küzdve Pásztor Erzsi. – Úgy döntöttem, hogy a temetésre sem megyek el. Elegem van abból, hogy egymás után halnak meg a barátaim, a szeretteim, már mindenkit én búcsúztatok. Egyszerűen nem megy… Én még élni akarok, és nem könnyű lelkileg megbirkózni azzal, ha ennyi temetésre kell járnia az embernek, és állandóan szembesül a halállal. 85 éves vagyok, és bár tudom, hogy nekem is kevesebb van előre, mint ami mögöttem van, én még élni, látni, örülni akarok, nem egy sír fölött sírni. Azt tudom, hogy a férje, Horváth Ádám mellé temetik Karolát, én pedig majd később kimegyek a sírhoz és elbúcsúzom tőle. Nem akarok ott lenni, amikor leengedik a koporsót, ráadásul a vírus miatt tömegbe sem merek menni, így lesz a legjobb.

Indirekt/Blikk