KezdőlapCímlapMegfutamította a baseball-ütős rablókat az Arsenal focistája

Megfutamította a baseball-ütős rablókat az Arsenal focistája

Nehéz éjszakája volt Gabrielnek: az Arsenal csapatának brazil futballistáját két támadó akarta kirabolni, de neki helyén volt a szíve és elüldözte a rablókat, akik közül az egyiket sikerült is azonosítani.

Gabriel egy éjszakai bárból tartott haza az egyik barátjával, a rablók pedig a bártól követték a futballistát. Amikor hazaért és kiszállt a kocsiból, a két férfi rátámadt. Az óráját, a mobiltelefonját, valamint a 45 ezer fontos (nagyjából 20 millió forintos) Mercedes autójának kulcsát követelték tőle.

Gabriel erre nem volt hajlandó, és védekezni próbált a maszkos, csuklyás támadók ellen. Az egyik támadó hiába próbált ütni, Gabriel kivédte, majd a földre vitte az idegent. Némi birkózás után sikerült elüldözni a támadókat. Bár Gabriel előbb odaadta az óráját, a nagyobb értékeit sikerült megóvnia.

Az egyik támadót sikerült azonosítani, ugyanis a 26 éves Abderaham Muse sapkája leesett, az arról vett DNS-minták alapján pedig ismertté vált a neve. Egy augusztusi rablás kapcsán már ötéves börtönbüntetést kiszabtak rá, de nem vonult be letölteni a büntetését.

A rendőrség véleménye szerint nem azért követték Gabrielt, mert felismerték benne a Premier League-sztárt, inkább a gépkocsija miatt gondolták, hogy gazdag emberről van szó.

„Láttak egy szép házat, egy szép autót, így azt gondolták, egy gazdag emberről van szó. Szerencsére a támadók által megcélzott embernek helyén volt a szíve, így nagyobb kár nem keletkezett” – mondta Aunapma Thompson bíró, aki a rablási ügyben járt el.

Indirekt/Blikk