2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Ördög Nóra a legjobb női, Istenes Bence a legjobb férfi műsorvezető

Ördög Nóra a legjobb női, Istenes Bence a legjobb férfi műsorvezető

Tegnap este rendezték meg a Televíziós s Újságírók Díjátadóját a Budapest Music Centerben. Az eseményre immáron 8. alkalommal került sor, melynek során a média legfontosabb szereplői csaptak össze.

A gála során összesen tizenegy kategóriában osztották ki a díjakat, a legjobb női műsorvezető ismét Ördög Nóra lett, a férfi kategóriában pedig Istenes Bence diadalmaskodott. Az RTL sikersorozata, a Mellékhatás több jelölést is díjra váltott, a TV2 pedig a valóságshow kategóriában először tudott nyerni. Mutatjuk a díjazottakat!

A helyszínen ott volt a Blikk tudósítója is, aki elárulta: Gundel Takács Gábor szinte azonnal beszólt Bereczki Zoltánnak. A gála elején ugyanis annyira elvitte az egymásnak való örömködés az időt, hogy a különböző televíziók munkatársai ahelyett, hogy beültek volna a terembe, az előtérben beszélgettek.

– Nem énekelsz valamit? Vagy lehet, hogy nem kellene itt mindenkit büntetni – viccelődött Gundel, aki ezzel az ötlettel próbálta becsalogatni a kint rekedt kollégákat.

Időközben pedig már a Legjobb nagyszabású showműsor díját is átadták, a kategória győztese az Álarcos énekes.

Ezt követően kiosztásra került a legjobb Vetélkedő/sportműsor díja, ebben a kategóriában az Exatlon Hungary diadalmaskodott.

A valóságshow műfajában is kiosztották a díjat, a Farm VIP győzedelmeskedett. A TV2 ebben a kategóriában most először nyert, ezzel pedig legyőzték a Nyerő Párost, akik még sosem nyertek ilyen díjat.

A legjobb színésznő kategória győztese is megvan: Sztarenki Dóri, a Mellékhatás színésznője örülhet.

A Legjobb női műsorvezető Ördög Nóra lett, aki ezzel most újrázott, hiszen tavaly is ő vihette a kategóriáért járó díjat. A jelöltek kapcsán Gundel Takács Gábor egyébként azt mondta: ide tényleg csak a krém kerül. Ördög Nórát, aki kvázi a negyvenedikre kapta a díjat, telefonon hívták fel.

– Ott ül mindenki az asztaloknál, ahogy szoktunk. Örülök neki. Ma vagyok negyven éves, és ennek a negyven évnek a felét tévézéssel töltöttem. Ezt a díjat pedig jelnek veszem, hogy akkor nem jártam rossz úton.

A Legjobb férfi műsorvezető: Istenes Bence. – De utálok beszédet mondani. Elnézést, tiszteletlen vagyok, hogy felvettem egy inget, az ünneplős piros melegítőm mosásban van, vette viccesre a figurát a műsorvezető.

– Az RTL-ben legszívesebben mindenkinek megköszönném, főleg, hogy különböző pisilések és kávézások során már így is annyi mindenkitől hallottam, hogy neki köszönhetem, hogy az RTL-nél dolgozom – viccelődött Bence a köszönőbeszédében, amelyben azt is bevallotta, hogy sokszor hisztizik.

A Legjobb heti sorozat a Mellékhatás lett. A sorozat és annak szereplői összesen hat jelölést kaptak, ez a második bezsebelt díjuk.

A Legjobb zsűritag kategóriájában Bereczki Zoltán került ki győztesként, aki a díj átvételekor azt mondta: – Bevillan három név, a Liptaié, a Majorosé és a Hajósé, akikkel először ültem a Sztárban sztár zsűrijében. Köszönöm, de ezt azért kaphattam meg, mert ők 2020-ban nem zsűriztek.

A Talk-show három jelöltje közül D. Tóth Kriszta műsora, az Elviszlek magammal diadalmaskodott. Így bár Kriszta a legjobb női műsorvezető díjat nem vihette haza, mégsem távozott üres kézzel.

– Picike műsor, picike csatorna, picike beszéd. Köszönöm, hogy láttok minket, hiszen ezt a műsort mindössze öten csináljuk, nagyon kevés pénzből. Nagyon menő, hogy nyertünk – mondta a műsorvezető.

A gálán megemlékeztek arról, hogy 23 év után idén véget ért a Barátok közt. Gundel Takács Gábor szerint ugyanis ez egy olyan esemény, amelyről egy ilyen volumenű eseményen, mint a Televíziós Újságírók Díjátadója igenis szót kell ejteni, meg kell emlékezni: véleménye szerint a sorozat nagyon jelentős volt, kvázi mérföldkő a magyar televíziózás történetében.

A Legjobb napi sorozat kategóriában a Mintaapák zsebelte be a díjat. A sorozatnak egyébként nemrégiben debütált a harmadik évada, ez a szezon pedig még több izgalmat ígér, mint az előzőek. Példának okán Tóth Andi az egyik, aki alaposan felkavarja az állóvizet, az énekesnő karaktere máris intim viszonyba keveredett a Szabolcsot megformáló Makranczi Zalánnal.

A Legjobb mellékszereplőnek járó díjat – a kategória női férfi vegyes volt – Barta Ágnes nyerte, a Mellékhatásban nyújtott szerepléséért. A sorozat így összesen három díjat húzott be a gálán.

A Legjobb színész kategória díját is kiosztották, Scherer Pétert jutalmazták az Apatigrisben nyújtott alakításéért.

– Három-négy évvel ezelőtt Köbli Norbi egy sörözés közben odajött hozzám és azt mondta, van egy ötlete egy a lányait egyedül nevelő pasiról. Azt mondta, hogy Pepe téged akkor imádunk a legjobban, amikor a nők halálra idegesítenek. Ezt ezt a szerepet, mivel két lányom van és egy feleségem, én húsz éve gyakorlom – mondta a színész, amikor átvette a díját.

Indirekt/Blikk