KezdőlapCímlapVereséggel felérő győzelem: 2-1-re vertük Andorrát

Vereséggel felérő győzelem: 2-1-re vertük Andorrát

A Magyarország–Andorra (2–1) vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány és a vendégek gólszerzője értékelt.

Az első félidő első fél órája után azt hihettük, eldőlt a mérkőzés, mert jól játszottunk, és Botkának volt még helyzete, amelyiknél jöhetett volna még egy tizenegyes. Utána elfelejtettük, hogy taktikailag mit kell tenni. Nem lehet négyszer-ötször úgy eljutni a tizenhatosra, hogy nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket és a szép megoldást keressük a jó befejezés helyett. Az nem megy, hogy ennyi hibát követünk el az ellenfél tizenhatosánál. Ezeket meg kell beszéljem a játékosokkal, már a következő találkozó előtt videokonferenciák keretében. Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom. Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk – fogalmazott Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki külön is kiemelte, hogy az Amerikából érkező futballistáink keveset tudtak együtt készülni a csapattal – Schön jól játszott, Sallói Dániel még nem tudta felvenni a ritmust, Gazdag Dániel is hozzátette a magáét.”

Kérdésre válaszolva a szakember kitért az albánok elleni meccsre is. Elmondta, már a sorsoláskor figyelmeztetett arra, mennyire erős ellenfél az albán együttes, amely ezt bizonyította is, ettől függetlenül tény, hogy a mieink nem játszottak jól, majd kitért a folytatásra.

Három éve úgy érkeztem ide, hogy Észtország ellen játszottunk a harmadik divízióban. Most pedig majd a legjobbak ellen készülhetünk a Nemzetek Ligájában. Én nem hősiesnek, hanem méltónak neveztem az Eb-szereplésünket, a mai játékért azonban szégyellem magam a szurkolók előtt, hogy izgulniuk kellett.. Holnap lesz a születésnapom, elég sz.r születésnapom lesz. Nem tudok mit tenni, öngyilkos nem lehetek. Angliával szemben előfordulhat, hogy ha távolságokat veszítünk, akkor nagy gólkülönbséggel is veszíthetünk, ha van egy olyan labdarúgójuk, aki többet ér, mint a teljes keretünk. Anglia ellen nem lehetséges támadófocit játszani, ne is kérjék ezt. Ma azonban Andorra volt az ellenfelünk, egy jóval szerényebb képességű gárda. Hetven százalék körüli volt a labdabirtoklásunk, de ha nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, akkor ez van. Ma több hibát láttam, mint az Eb-n összesen. Ezt okozhatja az alázat hiánya vagy a fáradtság. Például Szalai Attila elfáradt, a válogatottban és a klubjában is sokat szerepel, és a fáradtság hibákhoz vezet. Ha pedig hibázunk, akkor ezt megszenvedjük, akár elöl, akár hátul.”

Indirekt/nemzetisport.hu