KezdőlapCímlapŐ lett 2023 legjobban fizetett hollywoodi színésze - ki gondolta volna?

Ő lett 2023 legjobban fizetett hollywoodi színésze – ki gondolta volna?

Még a Barbie színésznőjét, Margot Robbie-t is maga mögé utasította a Netflix sztárja, olyan sokat kaszált az elmúlt évben. Meglepő módon a 2023-as év végén nem a két slágerfilm színészei közül került ki a legtöbbet kereső színész.

Bár a Barbie és az Oppenheimer volt az előző év két nagy kasszasikere, végül Adam Sandler zsebelte be tavaly a legtöbb pénzt. A Forbes szerint a színész, aki a nagy sikerét három streaminges filmnek, valamint másik három készülő produkciónak köszönheti, tavaly összesen 73 millió dollár bevételt kapott, ami 26 milliárd forintnak felel meg. A bevétele egyrészt a Gyagyás gyilkosság című filmből származott. Ami bár a díjak számában alulmarad a többiekhez képest, a Netflixen mégis rengeteg nézőt vonzott be, ez volt a 4. legnézettebb film tavaly. Sandler ezenkívül producerként is kasszált, hiszen a Leo című animációs film írója és producere is volt. Sőt a Forbes szerint eseménydús év áll Sandler mögött, hiszen 44 standupos fellépéssel is növelte a bevételét.

A második helyen Margot Robbie végzett. A gyönyörű színésznő azért így is büszke lehet magára, mivel ő a legfiatalabb, aki szerepel a Forbes top 10-es listájában, 33 évesen. Margot 21 milliárd forintnyi bevételt szedett össze, amit természetesen az őrületes rekordokat döntögető Barbie miatt kapott, valamint a Saltburn című film után, amiben ő producerként vett részt.

A dobogó harmadik helyére került fel a 61 éves Tom Cruise, aki „csupán” 16 milliárd forintnak megfelelő összeget szedett össze tavaly. A negyedik helyen holtverseny alakult ki, itt a Barbie férfi főszereplője, Ryan Gosling osztozik Matt Damonnal. A hatodik helyre pedig Jennifer Aniston került, aki Gyagyás gyilkosság 2,-ben szerepelt Adam Sandler mellett.