KezdőlapBelföldOrbán Viktor: „Jobb lenne a világnak, ha Trump lenne az amerikai elnök”

Orbán Viktor: „Jobb lenne a világnak, ha Trump lenne az amerikai elnök”

Magyarországnak béke kell! A béke neve: Donald Trump. “Jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook videójában.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken találkozott Donald Trumppal a volt amerikai elnök floridai rezidenciáján. A magyar kormányfő a találkozó után “Béketeremtők” címszóval posztolt a Facebook oldalán közös fotót.

“Trump elnök úr a béke elnöke volt. Tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét. Az elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is. Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke. Egyetértettünk abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek, a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik” – jelentette ki Orbán Viktor.

“Abban is egyetértettünk, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van. Bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni, ha az elnök úr visszatér, akkor újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak” – mondta. “Itt a kampány Amerikában gőzerővel zajlik, sőt rohan előre. Az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését, nekünk magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén: jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – mondta a miniszterelnök a találkozó után.

Indirekt/ATV