KezdőlapCímlapNyolc végrehajtást is indított Erdélyi Mónika ellen a végrehajtói kar előzetesben lévő...

Nyolc végrehajtást is indított Erdélyi Mónika ellen a végrehajtói kar előzetesben lévő elnöke

Különös rendszeresség: szinte az összes végrehajtási eljárást, amit az évek során bejegyeztek Erdélyi Mónikáék házára, Schadl György intézte. A férfi neve nem véletlenül ismerős: ő a végrehajtói kar elnöke, aki az utóbbi időben százmilliós kenőpénzek elfogadásának gyanújával került be a hírekbe. 

Az elmúlt évek alatt a férfi nevéhez köthető végrehajtási eljárások jóval több mint ötvenmillió forintos terhet jelentettek Erdélyi Mónika számára. Mint arról beszámoltunk, újra árverezés alá került a volt műsorvezető érdi otthona. A 180 négyzetméteres ingatlant már korábban is kényszerárverés alá vonták, de akkor nem talált vevőre. A házat most egy ingatlanhirdetési portálon szúrta ki olvasónk, ahol 49,5 millió forintért hirdetik, ebből a tulajdoni lap szerint 48 millió a végrehajtás összege.

– Érdeklődtem a meghirdetett házról, amelyre emlékeztem a korábbi híradásokból, tudtam, hogy Erdélyi Mónikáé. Azt az információt kaptam, hogy korábban született egy bírósági döntés a vagyonmegosztás miatt, ám az ingatlant a tavaszig érvényben lévő moratórium miatt nem tudták elárverezni. A ház kikiáltási ára 49,5 millió, a licitet pedig ötszázezer forintonként lehet emelni, így nem tudni, mennyi lesz a vége. Sajnos belülről nem tudtam megnézni az ingatlant, mert a tulajdonos nem enged be senkit, csak

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy 2012 óta Schadl rendszeresen végrehajtási jogot jegyeztetett be Erdélyi Mónikáék gyönyörű otthonára.

Mónika házának irataiból kiderül, hogy van itt közel egymilliós parkolási követelés 2012-ből és 2013-ból, 2014-ben az V. kerületi önkormányzat akarta behajtatni a tartozást, a NAV 2016-ban több mint egymilliót terheltetett az ingatlanra, amit szintén Schadl György intézett. Összesen nyolc ügy kapcsán bukkan fel a papírokban a végrehajtó neve. A követelések legnagyobb része rendeződött, tehát valószínűleg sikerrel járt a behajtás.

Indirekt/Blikk