KezdőlapCímlapMegfenyegette a teniszcsillagot az ellenfél edzője

Megfenyegette a teniszcsillagot az ellenfél edzője

Nick Kyrgios körül mindig forr a levegő, s nincs ez másként az ausztrál nyílt bajnokságon (Australian Open) sem. A hazai pályán szereplő botrányhős teniszező és honfitársa, Thanasi Kokkinakis párosának az első kiemelt, a horvát Nikola Mektic és Mate Pavic duó elleni pénteki összecsapása torkollott balhéba. Igaz, ezúttal nem az arrogáns viselkedésével gyakorta címlapokra kerülő Kyrgios volt az, aki megfeledkezett magáról.

A horvátok nehezen viselték a 7:6, 6:3-as vereséget, olyannyira, hogy erőnléti edzőjük veréssel fenyegette meg az ausztrál sztárt. Azt nehezményezték, hogy Kyrgios a meccs során eltalálta egy szervájával egyik ellenfelét.

„Csak mondom, hogy a páros meccsen történt balhé után az ellenfeleim edzője megfenyegetett, hogy bunyózunk az edzőteremben. A tenisz egy annyira puha sport… Mindezt azért, mert eltaláltam őket labdával a meccs közben” – írta Twitter-oldalán Kyrgios, míg Kokkinakis úgy fogalmazott, a riválisnál „azt hitték, a UFC-ben (a kevert harcművészetek szervezete – A szerk.) vannak”.

Az ausztrál duó egyébként a botrányos mérkőzés után egy újabb győztes meccsen is túl van, kedden pedig már a negyeddöntőben játszanak a Tim Puetz, Michael Venus német, új-zélandi kettőssel.