2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Nem semmi: Eric Robertsszel forgatott Stohl András

Nem semmi: Eric Robertsszel forgatott Stohl András

Stohl András nem akárkivel töltötte a mai napját, ugyanis a híres külföldi színésszel, Eric Robertsszel forgatott. Lovagi szerelésben jelentkezett be az Instagram-oldalán egy közös fotó kíséretében, az is kiderült, pontosan mire készülnek.

Stohl András élete mostanában csupa móka és kacagás, hiszen ötödik gyermeke születése után nem sokkal kiderült, hogy lánya, Stohl Luca kisbabát vár, így hamarosan nagypapa is lesz a színművészből. Az utóbbi időben egyre több tartalmat osztott meg a közösségi oldalain a családjáról, nem véletlenül, mivel van mire büszkének lennie az 55 éves műsorvezetőnek.

Most azonban bepillantást engedett egy dolgos hét végi napjába is, és egy külföld sztárral rakott ki közös fotót. Egy nagyszabású történelmi filmben tér vissza a mozivászonra, 1242 – A Nyugat kapujában címmel készülő film nagyszabású moziban világsztárok mellett magyar színészek is játszanak.

Egy “átlagos” szombat. Ilyen, amikor Eric Roberts közös fotót kér – olvasható a kép mellett, amelyen lovagjelmezben pózolnak Julia Roberts testvérével. Jól láthatóan egy kosztümös film van készülőben, amelyről a színész is hírt adott.

Tudomásunka jutott, hogy éppen az 1242 – A Nyugat kapujában című film forgatása zajlik éppen, amelynek középpontjában a tatárjárás lesz. A film rendezője Soós Péter, főbb szerepekben pedig Ray Stevenson, Bold Choimbol, Eric Roberts, Neil Stuke, Jeremy Neumark, Genevieve Florence, Michael Ironside, valamint Mátray László és Stohl András is felbukkan. Utóbbi így nyilatkozott az új feladatról:

“Amikor az ember egy ilyen forgatókönyvet elolvas, akkor nagyon boldog lesz, hogy egy olyan nagyszabású filmben tud részt venni, aminek nagyon erős magyar vonatkozása van – magyar rendező, magyar operatőr, világsztárok. Rengeteg filmet szinkronizáltam, amikor látom ezeket a nagy produkciókat, mindig nagyon irigykedem, hogy olyan jó lenne egyszer egy ilyen produkcióban részt venni és most, hogy lehetőséget kaptam, nagyon örülök. Várom és drukkolok ennek a filmnek, hogy jó legyen” – ecsetelte a színművész, majd hozzátette, hogy a gonosz karaktert fogja alakítani, ami szerinte a nézőknek mindig érdekesebb.

Ha szabad ilyet mondani, a magyar stábból ez az egyik legnagyobb szerep, és rosszat mindig jó játszani. Meglehetősen erős sminkem lesz, nem nagyon fog látszani a fél arcom, lesz szőröm, lesz hajam, szóval nem tudom, hogy fognak felismerni, talán csak a hangomról. Kell majd lovagolnom, lesz kaszkadőr is, de amit tudok, megpróbálok én megcsinálni. Persze egy ekkora léptékű produkciónál nem lehet kockáztatni, ezt be kell látni – árulta el a Ripostnak. A film producere, Iski Csaba hangsúlyozta, hogy a történet a muhi csata utáni eseményeket dolgozza fel, így a történelem adja a film alapját, viszont maga az alkotás fikció lesz.

“A filmben a Hollywood által a köztudatba ültetett mongol sztereotípiák helyett tradicionális, a hagyományokat és a mongol múltat hűen tükröző képet akarunk bemutatni. Érdemes lesz a mozikba látogatni” – taglalta a producer. A mozikba várhatóan 2023 novemberében érkezik a produkció.