2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Nehezen tudta elfogadni a testét Polgár Tünde

Nehezen tudta elfogadni a testét Polgár Tünde

Polgár Tündének sokáig volt testképzavara, ám mostanra eljutott oda, hogy megtanulta szeretni az alakját és már nem okoz gondot neki, ha le kell vetkőznie bikinire.

Az Én testem. A Nap nem bírálja, szépen melengeti. Megtanultam szeretni, pedig nem volt könnyű – kezdte közösségi oldalán vallomását Tünde, aki bátran buzdít minden vele egykorú nőt, hogy vállalják büszkén alakjukat.

– …Nem ciki nem tökéletes embernek lenni! Hogy nem kell 18 évesen, modellként pórustalanná retusálni a combod, mert félsz, hogy mit szólnak, ha nem tökéletes! Hogy jogod van bármilyen, bármekkora, bármennyire ráncos vagy striás – szeretni! Persze, van aki azt írja majd, hogy: túl gebe vagy, dagadt vagy, löttyedt öregasszony vagy, gusztustalan vagy, milyen gáz a hasad, felháborító, mit mutogatod magad, nem vagy elég izmos, szégyen a te korodban, stb. – a durvábbakat hagyjuk.

A luxusfeleség hosszú bejegyzésében arra kérte az embereket, hogy ne bántsák egymást a külsőségek miatt, aki pedig mégis ilyet kap, az próbálja elengedni a bántó szavakat. Neki is sok időbe telt, mire ezeken túllépett és el tudta fogadni önmagát.

–Hosszú út van mögöttem, hogy megtanuljam újra és újra szeretni a testem. Volt, hogy engem is visszalöktetek a gödörbe (küklopsz, rusnyagebe) de mindig rájövök, ha Én, Mi sem állunk ki a gyűlölködés, testszégyenítés, rothadó társadalmi lelkiállapot ellen, azzal milyen példát mutatunk?