2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Mario, a harmonikás két oltás után került kórházba

Mario, a harmonikás két oltás után került kórházba

Marió a harmonikás október végén lett beteg, majd annyira legyengült, hogy végül mentőt kellett hívni hozzá.

Marió, a harmonikás is elkapta a koronavírust október végén, bár először nem hitte, hogy a vírus támadta meg a szervezetét. Végül saját maga hívta ki a mentőket, mert már annyira rosszul volt.

– Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzési nehézségeim is voltak – nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom –, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam – mondta a Borsnak a harmonikás.

Marió ezután az ajkai kórházba került, noha tünetei ellenére ekkor még nem gondolta, hogy elkapta a koronavírust.

– A vizsgálatok rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötven százalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre kerülök-e vagy sem. Sajnos, bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam – mesélte a lapnak Márió.

A kórházban nem volt könnyű lelkileg megélnie a történteket.

– Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigén maszk alatt hörgő embereket. Megviselt, hogy nem találkozhattam a családommal, nagyon aggódtak értem – mondta.

A zenész még mindig nem épült fel teljesen, a szaglása például a mai napig nem tért vissza.

– Fogytam hat kilót, a légzésem most sem az igazi, a tüdőkapacitásom gyenge. Sajnos, sok fellépést le kellett mondanom, mert két órát még nem bírok a tíz kilós hangszerrel a nyakamban végigcsinálni. Én két oltás után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára – zárta a harmonikás.