2023.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Címlap Már a visszavonulásán gondolkodik Caramel

Már a visszavonulásán gondolkodik Caramel

Az idő múlásáról beszélgettek a Ridikül legutóbbi adásának vendégei, melyben a Máté Péter-díjas énekes a jövőbeli terveiről és esetleges visszavonulásáról is vallott.

A családja ragaszkodik hozzá, de ha tehetné, nem ünnepelné meg saját születésnapját Molnár Ferenc Caramel. A műsorban az évfordulókról kérdezték az énekest, aki elárulta, csak a felesége és a kislánya kedvéért rendeli alá magát az évenkénti ünneplésnek. A születésnapok helyett jobban szeret kézzel fogható eredménnyel járó dolgokat megünnepelni; egy albuma elkészülését vagy egy díj elnyerését. Az idő múlása azonban őt is foglalkoztatja, már nem biztos abban, hogy énekesként vonul majd nyugdíjba.

„Most, 40 éves koromban elgondolkoztam, hogy életem végéig énekesként szeretnék-e dolgozni. Rájöttem, hogy nem feltétlenül. Folyamatosan változik minden, engem pedig annyi dolog érdekel. Nekem nem adatott meg, hogy tanuljak, mert egy cigánytelepen nőttem fel. Nagy hiányosságom ez, miközben folyamatosan megvan bennem a tudásszomj. Közel sem biztos, hogy énekes szeretnék maradni örökre” – fogalmazott Caramel, aki 18 éve dolgozik a szórakoztatóiparban, és még azelőtt szeretne visszavonulni, mielőtt megtapasztalná a teljes kiégést.

Az énekes szerint a szakma kiszámíthatatlanságai és a technológiai forradalom okozta változások olykor mentálisan is megterhelők tudnak lenni, ezért már most foglalkoztatja a gondolat, hogyan tudja majd egészségesen elhagyni az előadóművészi pályát.