KezdőlapCímlapDrogot találtak az elhunyt dobos szállodai szobájában

Drogot találtak az elhunyt dobos szállodai szobájában

A „kokainhoz hasonló” fehér port találtak a Foo Fighters dobosának, Taylor Hawkinsnak kolumbiai hotelszobájában a halála után.

A rockzene ikonja 50 éves korában bekövetkezett tragikus halála „összefügghet” a helyszínen talált kábítószerrel. Hawkins mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Mire a mentők a hotelszobába értek, a zenész már nem élt.

Luis Carlos Velez kolumbiai újságíró azt állította, hogy „kokainhoz hasonló” fehér port találtak a a zenész szállodai szobájában. Az FM rádióállomás bogotai székhelyű szerkesztője a következőket mondta: „A szobába belépő rendőr azt mondta az ügyészeknek, hogy „kokainszerű port” látott Taylor Hawkins szobájában. A kábítószer-használatot még nem erősítették meg” – fogalmazott az újságíró.

A bogotái rendőrség közleményt adott ki a halálával kapcsolatban. Ebben azt írják, hogy a halál pontos okát még nem állapították meg, de a Hawkinshoz „közel állók szerint a haláleset összefüggésbe hozható kábítószer-fogyasztással”.

Több helyi lap is arról tudósított, hogy a mentőket a hotel személyzete riasztotta, miután a dobos mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Mire a segítség megérkezett, a zenész már nem élt.

Taylor Hawkins évekkel ezelőtt felvállalta, nyíltan beszélt róla, hogy 2001-ben túladagolta a heroint. Ezután állítása szerint leszokott a droghasználatról. Többször elmondta, hogy már nem tartja magát függőnek.

A Foo Fighters Dél-Amerikában turnézott, a zenekar pedig az argentin San Isidroban játszott múlt vasárnap. A formáció éppen most fejezte be körútját, és áprilisban kellett volna megjelennie a Grammy díjátadóján – irta a DailyMail.

Indirekt/Blikk