2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Címlap Legyőzhetetlen: Forgács Gábor a rák után a COVID-ot is leküzdötte

Legyőzhetetlen: Forgács Gábor a rák után a COVID-ot is leküzdötte

Újabb nagy csatát nyert meg Forgács Gábor: miután kigyógyult a rákból, a koronavírussal is elbánt. Biztos benne, hogy a két Pfizer-oltásnak köszönheti, hogy átvészelte a Covidot, és csak néhány napot kellett kórházban töltenie.

A színésznél tavaly nyáron diagnosztizáltak prosztatarákot, és több műtéten is átesett azóta. Legutóbb idén februárban operálták meg. Akkor alig várta, hogy visszatérhessen a munkához, ám alig telt el néhány hónap, újabb nehézségekkel kellett megküzdenie, augusztusban elkapta a koronavírust.

– Minden óvintézkedést betartottam, mégis valahogy elkaptam a Covidot. Meggyőződésem, hogy a két Pfizer-oltásnak köszönhetően úsztam meg viszonylag könnyen a fertőzést, mert bár kórházba is kerültem néhány napra, nem voltak komoly tüneteim. A csípőm fájt nagyon, de hogy ennek a vírus volt-e az oka, máig nem tudom. Mindenesetre a biztonság kedvéért kaptam egy csomó vitamint és oxigént is a békas*gg, akarom mondani a békesség kedvéért, hogy megkönnyítsék a légzésem, de három nap után haza is engedtek – számolt be róla már viccelődve Forgács Gábor.

A színész most hosszú idő után végre újra munkába állhat.

– Idén vagyok ötven éve a pályán, ennyi idő alatt pedig az ember vérévé válik a közönséggel való együttrezgés. Sajnos előadások most sincsenek igazán, amit azért is nagyon bánok, mert rettenetesen hiányzik a közönséggel való találkozás – tette hozzá Forgács.

– A szinkronban dolgozom, viszont azt a két darabot, amiben most játszom, még nem tűzték műsorra. Persze fő a biztonság, és most az én egészségi állapotomnak sem hiányzik, hogy megbetegedjek, de azért nagyon várom már, hogy beinduljon az élet. Sajnos amíg a betegségemmel küzdöttem, nem nagyon volt bevételi forrásom, a tartalékok pedig nem tartanak örökké – mondta a színész, aki most már felhőtlenül optimista, hiszen a kontroll eredményei is rendre jók.

– Havonta járok kontrollra, és eddig minden rendben van, a Covid után négy hónappal, azaz jövő januárban pedig megkaphatom a harmadik oltást is. Influenza ellen is beoltattuk magunkat, hisz az is csúnya dolgokat tud művelni. Most úgy érzem, végre újra süt a nap, bár azért mondtam a páromnak, amikor meg kellett hosszabbítani a személyimet, hogy ezt tíz évre adják, és elgondolkodtam rajta, vajon a következőért még mehetek-e – fűzte hozzá az örökifjú művész.

Indirekt/Blikk