2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld 51 éves nőt kellett tegnap este kimenteni a Hármashatár-helyről

51 éves nőt kellett tegnap este kimenteni a Hármashatár-helyről

Vasárnap délután egy súlyosan megsérült embert mentettek ki a Magyar Barlangi Mentőszolgálat munkatársai a Hármashatár-hegy oldalából.

A sérült egy 51 éves nő volt, aki a kora délutáni órákban sérült meg, miután megcsúszott a meredek, sáros lejtőn. Annyira megsérült a bokája, hogy nem tudott lábra állni.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 19 fővel, köztük sürgősségi szakorvossal a helyszínre érkeztek, és ellátták a nőt, majd egy speciális mentőhordágyban szállították őt egy elhagyott szekérútig, majd onnan egy terepjáróval eljuttatták a mentőautóhoz, amely végül kórházba szállította.

A mentést a korai sötétedésen kívül a sűrű köd, az eső és a felázott sár is jelentősen megnehezítette.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Ez alatt a 60 év alatt több mint 500 esetben volt szükség a barlangi mentők speciális tudására. A BMSz a barlangi baleseteken kívül rendszeresen segít bajba jutott felszíni túrázókon, vagy fára szállt siklóernyősökön. A Magyar Barlangi mentőszolgálat tagjai önkéntesek. A szervezet elérhető a 0-24-ben működő segélyhívó telefonszámán 06307907079.