2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Kozso nem ment el a bíróságra a 10 milliós csalási ügyében

Kozso nem ment el a bíróságra a 10 milliós csalási ügyében

Még csak most zárult le Kozsó áramlopási pere, ismét a bírósággal kell szembenéznie, ezúttal család vádjával.

Újabb ügyben kellett volna ma bíróság elé állni Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, ám a zenész nem jelent meg meg a tárgyaláson. Előzetesen ugyanis lemondott a részvételi jogáról, így nélküle folytatódott volna a per, amit egy volt alkalmazottja indított ellene, ám falakba ütközött az igazságszolgáltatás.

A vád Kozsó ellen a mostani perben jelentős kárt okozó csalás bűntette, amelyért akár öt év börtön is járhat.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Kozso külföldön is meglátogatta a felperes nőt, akitől vállalkozásához kért segítséget.

Elmondta, szeretne létrehozni egy bárral együtt működő hostelt, azonban az ingatlan belső átalakításához szükséges 25 millió forinttal nem rendelkezik. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50 %-os részesedést ad neki a későbbi bevételből – áll a törvényszék tájékoztatójában, ahol azt is leírják, hogy a nő több részletben 10 millió forintot adott a zenésznek, ám egy évvel később, 2016-ban meggondolta magát, és visszakérte a pénzt.

Ugyanebben az évben indult eljárás a zenész teaháza miatt, amelyben a hatóság szerint lopták a vizet és az áramot, 1,7 millió forintnyi kárt okozva a szolgáltatóknak. Talán pont a hírek hallatán gondolta úgy a hölgy, pénze nincs a legjobb helyen.

Az áramlopási ügyben egyébként már jogerős ítélet is született.. A Szomorú szamuráj előadóját még április 14-én ítélte el a bíróság, bűnösnek találták a zenészt nagyobb értékre elkövetett lopás és a felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás vádpontokban. Akkor az ügyészség elfogadta az ítéletet, ám Kozso ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, mivel egyeztetnie kellett az énekessel, aki nem jelent meg a tárgyaláson. A Blikk információja szerint Kozso elfogadta az ítéletet, s a büntetést is, amely 2 millió forint.

A mostani ügyben az ítélet azonban úgy tűnik még várat magára, ugyanis a beidézett tanúk közül egyelőre senki sem jelent meg a tárgyalóteremben.

– A terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában. Célja kizárólag az volt, hogy a sértettől pénzt szerezzen, amely összeget saját céljaira fordította – írja korábban tájékoztatójában a Fővárosi Törvényszék.

A zenész ügyvédje állítja, az összeget már visszafizette a védence annak a hölgynek, akivel információink szerint korábban szerelmi viszonyt is ápolt.

Indirekt/Blikk