2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Könnyek között búcsúzott az Exatlontól Virág Andris

Könnyek között búcsúzott az Exatlontól Virág Andris

Alig néhány héttel az Exatlon Hungary All Star versenye előtt Virág Andrásnak élete legnagyobb veszteségét kellett megélnie: tragikus hirtelenséggel elhunyt az édesanyja.

Mivel az asszony nagy álma volt, hogy fia döntős legyen, a karatés nem mondta le a szereplését. A gyász fájdalmas és hosszú folyamat, a sportolónak Dominikán is számos nehéz pillanata volt. Ám a Bajnokok segítség helyett kiközösítették, emiatt nem tudta a legjobb formáját hozni. Többször párbajoznia kellett, végül péntek este kiesett.

– Sokan egyéni játékot űznek, nagyon csúnyán. Nekem már néhol a fair play-be sem fér bele, ahogyan egyes emberek taktikáznak. Nem esett jól, főleg az, hogy azt akarták rám fogni, édesanyám halálával mentegetőzöm, pedig nem így volt. Mentálisan akartak megtörni – jelentette ki a fiatalember, akinek nagyon fájt, hogy így viszonyult hozzá egy bajnokokból álló csapat.

– Próbáltam nem terhelni a csapatot azzal, hogy elvesztettem az édesanyámat. Az nagyon fájt, hogy szinte senki meg sem kérdezte, hogy vagyok, vagy mondta azt, ha kell, segít – vallotta be a fiatalember szomorúan, akinek még bőven kell idő, hogy feldolgozza a veszteséget.

– Már nem sírom úgy el magam, ahogy eddig, hiszen nekem ezt napi szinten kellett kezelnem. Az elején azt éreztem, minden a nyakamba szakadt, azután főleg, ahogyan a többiek hozzám viszonyultak. Azt éreztem, összeroppanok, de megerősített a helyzet – vallotta be Virág András, aki azt is elárulta, mit tesz majd, ha hazatér. – Először is körbecsókolom a páromat, megölelem a családomat és eszek egy carbonara spagettit. Szeretném az edzősködést folytatni, illetve újra szeretnék bunyózni, hiszen azt az Exatlon miatt hagytam abba.

Indirekt/Blikk