KezdőlapBelföldRendőrautóba ment bele a piroson áthajtó országgyűlési képviselő

Rendőrautóba ment bele a piroson áthajtó országgyűlési képviselő

A piroson áthajtva, egy rendőrautónak ütközött Ungár Péter országgyűlési képviselő. A balesetről a Blikk egyik olvasója tájékoztatta a lapot.

A szemtanú éppen akkor érkezett a fővárosi Orczy térhez, amikor az LMP elnökségi tagját a rendőrök szondáztatták, miután balesetet okozott a kereszteződésben.

– Én a balesetet éppen nem láttam, de szemtanúk szerint az történt, hogy Ungár valamiért a piroson keresztül begurult a kereszteződésbe a Kőbányai út felől, és elkapta egy, a Fiumei út irányából szabályosan érkező rendőrautó végét. Ha jól láttam, sérülés nem történt – magyarázta az olvasó.

Az incidens szerda este történt. A Blikk Ungár Pétert tegnap délelőtt telefonon érte utol. A politikus elismerte a történteket és azt mondja, hibázott.

– Egy tévés riport után mentem haza, és átmentem a piros lámpán. Történt egy kis ütközés, de nem sérült meg senki és a gépjárművemben sem keletkezett nagy kár. Ennyi történt – szögezte le a fiatal politikus. Mint mondja, mivel országgyűlési képviselő, meg kellett várnia a baleseti helyszínelőket is.

– Egy koccanás volt az egész, amiért ötvenezer forintot kell fizetnem. Figyelmetlenségből mentem át a piroson, és valóban egy rendőrautóba csúsztam bele. Hogy kinek pontosan milyen hibája volt, a kamerafelvételből kiderül. A legfontosabb, hogy senkinek semmi baja nem lett. Még az autóknak sem. Alkoholszondát minden közúti balesetnél használnak, de természetesen nem ittam előtte alkoholt – tette hozzá. Arra a kérdésre, korábban történt-e már vele hasonló, azt mondta, pár éve beletolatott valakibe, de megjegyezte, ez mással is előfordul.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Azt közölték, hogy a baleset során senki nem sérült meg, a járművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda negatív eredményt mutatott. A baleset körülményeit szabálysértési eljárásban vizsgálják.

Indirekt/Blikk