2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Kocsmáros lett Dömsödi Gáborból

Kocsmáros lett Dömsödi Gáborból

Az egykori tévés ma már egészen más életet él: visszavonult szeretett Nógrád vármegyei lakóhelyére és annak népszerűsítésén dolgozik. Idén csaposként és boltosként is kipróbálja magát a faluban, a tévé világa pedig már egyáltalán nem foglalkoztatja.

Dömsödi Gábor kis lépésekben haladt a vidéki élet felé: először csak a lovainak vett egy istállót Bokor településén, majd szép lassan egyre több időt töltött távol a fővárosi nyüzsgéstől: éveken át ingázott át, míg végül leköltözött. A feleségét a munkája a mai napig a városhoz köti, így a hétköznapokat Gábor egyedül tölti. Felnőtt gyermekei már az önálló életüket élik: 31 éves lánya, Dóra Spanyolországban lakik, 36 éves fia, Dávid pedig sokat utazik külföldre.

Bár a feleségével csak a hétvégéket töltik együtt, Dömsödi Gábor büszkén mesélt a házasságáról.

– Jövőre lesz negyven éve, hogy megismerkedtünk. Jól érzem magam a házasságomban. Krisztina okos, kedves és szép nő, született két szuper gyerekünk. Mire vágyhatnék még? – tette fel a költői kérdést a Meglepetés magazinnak adott interjújában. Majd elárulta, hogy nekik is voltak nehezebb időszakaik.

„Persze, nekünk is voltak mélypontjaink, de – érdekes módon – soha nem akkor, amikor rosszul mentek a dolgok… éppen ellenkezőleg, amikor például beütött az önbizalmammal teli korszakom a 90-es években. Sikeres voltam, jól kerestem, fejembe szállt a dicsőség. Hálával tartozok Krisztinának, hogy a nehéz időkben is segített nekem.”

Az elmúlt években mindketten komoly egészségügyi problémákkal küzdöttek, ami nagyon megviselte őket, de csak még erősebbé tette kapcsolatukat.

Az egykori televíziós többnyire telefonon tartja a kapcsolatot volt kollégáival, mivel ma már óvatosabban bánik a pénzzel.

„Száz kilométerre lakom Budapesttől, ilyen benzinárak mellett csak ritkán megyek fel. Nyugdíjas vagyok, nincs okom panaszra, de már meg kell terveznem, hogy mire és mennyit költök. A földünk jelentős részét eladtam, lovaim már nincsenek” – emelte ki a tévés, aki napközben a saját birtokán foglalja el magát.

Hosszabb borús időszak után újra szoros kapcsolatot ápolnak Hajdú Péterrel, Dömsödi nyilatkozata szerint vele gyakran telefonál. Vitray Tamást pedig még mindig nagy példaképének tartja, akivel szintén szívesen beszél, de ma már nem érdekli őt a televíziózás.

„Nagyra tartom a munkásságát, akár a sofőrjének is elmennék, de engem már nem érdekel a televíziózás, nem akarok új műsorokat készíteni.
A tévét sem nagyon kapcsolom be, csak szakmai kíváncsiság miatt, hogy a kollégáim milyen műsorokat csinálnak.
Az a több mint hatmilliós nézettség már úgy sem ismételhető meg, amit annak idején a Dallas-sorozatból ismert Jockey-val, vagyis Larry Hagmannel és Friderikusz Sándorral megugrottunk.”

Dömsödi korábban már volt független polgármester itt és Pásztón is, jövőre pedig ismét indulna az önkormányzati választásokon. Szeretne a helyiek életkörülményein javítani, mivel sok fiatal elhagyta a falut, erre nagy szükség van. Szerinte, ha turisztikai célponttá válna Bokor, több munkalehetőség lenne. Első lépésként társadalmi munkát vállalt: pusztán önszorgalomból, fizetség nélkül elvállalta a falu kocsmájának és boltjának vezetését.

„A vendégház alig üzemel. Próbálom fellendíteni a forgalmat és programokat is szervezek. A nagyapám annak idején jó nevű kocsmáros volt, pár hónapig – épp a születésemkor – édesapám is, talán értek is majd az italméréshez” – mesélte a lapnak az egykori televíziós, aki hozzátette: reméli, sikertörténetről számolhat majd be.