2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Kifosztották Osváth Zsoltit: milliós a kár

Kifosztották Osváth Zsoltit: milliós a kár

Osváth Zsolthoz és férjéhez a minap betörtek, 12 óra leforgása alatt kétszer is. Elkapták a tettest, de a kár milliós nagyságrendű.

Osváth Zsolt ismert influenszer, YouTuber és étterem-tulajdonos a közösségi oldalán, egy 24 órán keresztül látható Instagram-sztoriban jelentette be, hogy betörtek hozzájuk, a betörőt pedig el is kapták. Később egy hosszabb videót is feltöltött az esetről a YouTube csatornájára, a ZSHOWtime-ra, amelyben elmesélte érzéseit a szörnyű eseménnyel kapcsolatban.

„Betörtek hozzánk, de elfogtuk a rablót, A kamera mindent vett, a kár milliós!” – ezt a címet adta Zsolt videójának, amelyről azt mondta,

A legszomorúbb az egészben, hogy ebben semmi túlzás nincs. Majd azzal folytatta:

Annyira örülnék, ha most is azért választottam volna egy ilyen erős címet a videónak, hogy beharangozzak valami fontos témát, vagy valami edukatív dologra hívjam fel a figyelmet, de nem, sajnos nem, tényleg betörtek hozzánk, és tényleg elfogtuk a betörőt, konkrétan tetten értük, mint egy filmben. Nagyon kemény!

A minap ugyanis Zsolt azt mondta a férjének, Patriknak éjjel 1-2 körül, hogy menjen ki a raktárba, és hozza fel a takarítógépet a kanapéhoz, de ő később szinte berúgta az ajtót lihegve, és kijelentette, hogy valaki betört hozzájuk. Zsolt, aki elsőre ezt nem is hitte el, mondván többször is ugratták már egymást hasonló dolgokkal, mégis felkapott egy kést, közben pedig értesítette a rendőröket is, akik arra kérték őket, mindenképpen várják meg a kiérkező hatóságot. Így nem mehettek be a raktárba, hiszen még nem tudták, kik és hányan vannak odabent, illetve milyen fegyverekkel rendelkeznek.

A rendőrök alig negyed óra alatt kiértek hozzájuk, majd egy elemlámpával, gázspray-vel és egy pisztollyal mentek be a raktárba, ahol végül nem találtak senkit, de Zsolt az ott látottak miatt egyből elsírta magát.

Minden ki volt ömölve, szétdobálva, szétszórva, megrongálva, eldöntve, fölrúgva – mesélte Zsolt, aki azt is elmondta, az okozott károk miatt, akkora gyomorgörcse volt, amilyet még eddigi életében nem érzett.

A rendőrök hajnalig helyszíneltek, felvették Zsolték vallomását, és nagyon empatikusak voltak, de a kár milliós nagyságrendű, hiszen az influenszer és férje ott tárolták éttermükhöz az alapanyagokat, gépeket, üdítőket, hűtőket, ipari berendezéseket és személyes dolgokat is, így dekorációkat, nyári ruhákat és egy biciklit is. Ezek közül a betörők amit értek, azt el is vitték.

Zsolt és Patrik másnap kora reggel azonnal beszereztek egy kamerát, amit fel is szereltek, emellett pedig lakatokat, zárakat is vásároltak. Amikor a biztonsági beszerző körútjukról hazaértek, és mentek le a raktárba, látták, hogy ismét betört valaki. 12 óra alatt kétszer is ki akarta őket rabolni a tettes.

Természetesen azonnal hívták a rendőröket, de addig ők bementek, és rajtakapták a betörőt, amint megpakolt táskákkal, Zsolt téli kabátját viselve éppen válogatott. Az étterem-tulajdonos faggatni kezdte a férfit arról, merre vannak a társai, és kiderült, hogy a zárat egy borsodi lakos törte fel, akivel előző este mindent elvittek már a kőbányai piacra potom pénzekért és alkoholos italokért eladni.

A rendőrség ismét kiment a házukhoz, és emberségesen bántak a tettessel. Zsolt később a vallomástételnél tudta meg, a betörőre a kerületből már több bejelentés is érkezett, társaival együtt kisebb-nagyobb mértékű lopásokat követtek el. Az influenszert nem sokkal később fel is hívta a kerület alpolgármestere, hogy megköszönje, hogy segítette a rendőrség munkáját.